Mediji: Mladić iz BiH izbo Hrvata u Minhenu :: Semberija INFO ::

 

Mediji: Mladić iz BiH izbo Hrvata u Minhenu


Hrvat Stjepan J. (25) izboden je u Minhenu, a od povreda je i preminuo. Navodno ga je ubio 22-godišnjak iz BiH, javljaju hrvatski mediji.

"Tageszeitung" piše da je u subotu naveče na lokaciji Karl-Marks-Ring došlo do verbalnog okršaja koji je završio ubistvom.

Prolaznik je pronašao tijelo Hrvata i sve prijavio policiji. Prema pisanju njemačkih medija, mladić je kobne večeri igrao stoni tenis s prijateljima, pili su pivo i raspravljali.

U društvu ih je bilo petoro. Ali rasprava se na kraju pretvorila u svađu.

Tinejdžer (18) koji je te večeri bio u društvu s Hrvatom je navodno pokušao spriječiti 22-godišnjaka da povrijedi mladića.

Nije uspio te je zadobio posjekotinu na ruci. Ljudi iz društva su pobjegli i ostavili 25-godišnjaka u parku, piše "Tageszeitung".

Nije poznato hoće li i osobe koje su pobjegle odgovarati te je istraga trenutno usredsređena na osumnjičenog, kazala je tužilac iz.

Stefan Bir, šef odjeljenja za umorstva u Minhenu, kaže da su četvorica mladića pobjegla jer ih je bilo strah.

"Osumnjičeni je fizički vrlo superioran. Visok je dva metra, težak više od 100 kilogrma. Bojali su se. Mislili su da je 25-godišnjak samo povrijeđen, bio je mrak...", komentarisao je Bir, prenosi "Index.hr".

(Nezavisne)