"Nezavisnim" potvrđeno: "Lidl" razmatra lokacije u BiH i traži još radnika :: Semberija INFO ::

 

"Nezavisnim" potvrđeno: "Lidl" razmatra lokacije u BiH i traži još radnika


BERLIN, BANjALUKA - "Lidl" trenutno ulaže u moguće filijale i skladišta u BiH, potvrđeno je iz ovog njemačkog maloprodajnog lanca "Nezavisnim novinama".

"U tom kontekstu, već smo popunili relevantna slobodna radna mjesta i aktivno tražimo dodatne zaposlene kako bismo dodatno proširili postojeći tim na licu mjesta", rečeno je "Nezavisnim novinama".

U "Lidlu" nam kažu da je BiH maloprodajno tržište na kojem njihov koncept nailazi na veliko odobravanje potrošača.

"Molimo vas da razumijete da u ovom trenutku ne možemo davati nikakve dalje izjave o vrsti i obimu mogućih aktivnosti ili mogućih datuma otvaranja. Zalažemo se za transparentnu komunikaciju i informisanje i blagovremeno ćemo saopštiti naredne korake zaposlenima i zainteresovanim stranama", naglasili su ujedno  apelujući na medije u BiH da se validnim informacijama smatraju samo one koje dolaze direktno iz ovog lanca, jer, kako kažu, kruži mnogo informacija koje nisu potvrđene.

Bojan Kresojević, gradski menadžer grada Banjaluke, kazao je za "Nezavisne novine" da su i ranije vođeni razgovori s predstavnicim kompanije "Lidl" te da od strane Gradske uprave imaju punu podršku.

"Trenutno je faza pronalaska adekvatne lokacije, a mi podržavamo otvaranje novih radnih mijesta i tu smo da olakšamo uslove poslovanje", ističe Kresojević za "Nezavisne novine".

Podsjećanja radi, mediji su proteklih dana opširno izvještavali o tome da je "Lidl" u Bijeljini počeo izgradnju poslovnog objekta, i to na uglu ulica Šabačkih đaka i Raje Banjičića. Objavljeno je da su radovi počeli 21. septembra, a da je izvođač "Tehnograd" iz Tuzle, te da je u BiH zasad u planu šest prodajnih objekata.

Pored toga, bilo je prije nekoliko mjeseci i informacija da se "Lidl" povlači iz BiH, tada su iz Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) rekli "Nezavisnim novinama" da ih ova njemačka kompanija nije službeno obavijestila o napuštanju tržišta BiH, iako su proces registracije završili i bili u postupku pronalaženja lokacija za njihove markete.

Prema odgovoru koji su dali "Nezavisnim novinama" potvrdili su da o povlačenju i ne razmišljaju.

Takođe, u septembru prošle godine "Nezavisne novine" su nezvanično objavile da se "Lidl" raspituje o mogućim lokacijama u BiH i da planira da svoje prodajne objekte otvori u onim dijelovima BiH gdje živi veliki broj potencijalnih kupaca, odnosno u gradovima gdje ima više od 30.000 stanovnika.

Njemački mediji su objavili da bi "Lidl" prve objekte u BiH mogao otvoriti već 2022. i na kraju bi moglo biti otvoreno do 30 trgovina u BiH.


​Nezavisne novine