ORBAN: PROPALI POKUŠAJI ZAPADA DA SE OSLABI RUSIJA :: Semberija INFO ::

 

ORBAN: PROPALI POKUŠAJI ZAPADA DA SE OSLABI RUSIJA


- Premijer Mađarske, Viktor Orban rekao je da, iako je protiv Rusije uvedeno oko 11.000 sankcija, rat nije završen i pokušaji da se oslabi Rusija su propali.

Istovremeno , "brutalni nivo inflacije" i nestašica energije izazvane sankcijama mogli bi Evropu baciti na koljena, upozorio je.

"Nećemo se suočiti sa nestašicom energije, a to nije obećanje, već konstatacija činjenice", rekao je Orban.

Kompanije koje planiraju investirati i proizvoditi proizvode u Mađarskoj uvijek će imati dovoljno energije za to, rekao je on.

Ako Evropa ne promijeni svoju politiku sankcija, njena situacija"neće biti laka", rekao je Orban. Dodao je, međutim, da će, uprkos globalnim izazovima, ulaganje u Mađarsku ostati isplativo jer "Mađarska ima nacionalne i lokalne vlasti, kao i univerzitete, koji imaju interes da pronađu rješenja koja su najbolja rješenja za budućnost".

"Kako sada stvari stoje, Evropi je ponestalo energije", rekao je Orban, te dodao da energija koju Evropa ima uvozna i skupa.

Orban je dodao da uprkos svemu tome, mora se voditi bitka protiv zelenih fundamentalista i birokrata koji se upliću u geopolitičke igre.

Dodao je da ih treba ih uvjeriti da ne isključuju korištenje određenih vrsta energenata, prenosi "Klix".

"Postepeno se odričemo niza izvora energije iz političkih razloga, i na taj način poskupljujemo svoje živote i otežavamo stvari našoj industriji u globalnoj konkurenciji", rekao je Orban.

On smatra da je malo kontinenata u tako teškom položaju kao Evropa, te da ovaj kontinent je jedini koji sebi otežava život.
 
(Nezavisne)