Na Združenoj vježbi Vojske i MUP-a Srbije 2.500 pripadnika i 100 sredstava :: Semberija INFO ::

 

Na Združenoj vježbi Vojske i MUP-a Srbije 2.500 pripadnika i 100 sredstava


PARAĆIN - Na poligonu „Pasuljanske livade" danas je održana Združena taktička vježba sa bojevim gađanjem "Sjeverac 2022" snaga Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, kojoj je prisustvovao predsjednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić.

Vežbi su prisustvovali i ministar odbrane  Srbije Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.

-Izvanredna koordinacija, pripremljenost i obučenost naših snaga bezbednosti. Čestitam i veliko hvala za trud, hrabrost i ljubav prema otadžbini. Živela Srbija! -  napisao je Vučić na svom Instagram nalogu po završetku vježbe.

-Združena taktička vježba predstavlja završni dio intenzivnih vježbovnih aktivnosti koje su izvedene tokom ove nedjelje na „Pasuljanskim livadama» i na kojima je učestvovalo više od 2.500 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a i oko 100 sredstava borbene tehnike - saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Reč je o planskim aktivnostima koje se realizuju radi unapređenja osposobljenosti komandi i dijela jedinica Vojske Srbije i MUP-a.

Na vježbi je prikazano dejstvo ojačane taktičke grupe u izvođenju operacija, kao i sadejstvo i saradnja različitih sastava Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i specijalnih snaga Vojske Srbije i policije angažovanih na istom zadatku, dok su bili angažovani helikopteri Mi-35, Mi-17 i H-145, artiljerijsko-raketni sistem PVO „Pancir S1“, borbena oklopna vozila „Lazar 3“ i „Miloš“, zatim tenkovi M-84, borbena vozila pješadije M-80A, oklopno-izviđački automobili BRDM-2MS, vojno - policijska borbena vozila VPB M86.

Borbene mogućnosti predstavili su i samohodne haubice 155mm „Nora B-52“ i 122mm „gvozdika", artiljerijsko raketni sistemi „PASARS“, kao i bespilotne letjelice.


​Tanjug / Glas Srpske