ČUBRILOVIĆ: SAVEZ SINDIKATA DAO OGROMAN DOPRINOS U ZAŠTITI PRAVA RADNIKA :: Semberija INFO ::

 

ČUBRILOVIĆ: SAVEZ SINDIKATA DAO OGROMAN DOPRINOS U ZAŠTITI PRAVA RADNIKA


Foto
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je Savez sindikata Republike Srpske u protekle tri decenije dao ogroman doprinos u zaštiti prava i poboljšanju materijalnog položaja radnika u Republici Srpskoj, zalažući se za dosljednu primjenu univerzalnih sindikalnih načela jednakosti, pravednosti i solidarnosti.

Čubrilović je istakao da je zajedničkim radom, kompromisom, dijalogom i konkretnim rješenjima potrebno nastaviti sa očuvanjem i unapređenjem stečenih radničkih prava.

“Naš zajednički cilj je rast plata i primanja i otvaranje novih radnih mjesta kako bismo, u uslovima globalne ekonomske i energetske krize, sačuvali radnu snagu i poboljšali ekonomski standard svih naših radnika i građana”, naveo je Čubrilović u čestitki Savezu sindikata Republike Srpske povodom obilježavanja jubileja – 30 godina postojanja i rada.

On je poručio da je Narodna skupština Republike Srpske, zajedno sa Vladom Srpske i predstavnicima sindikata, u protekle tri decenije stvorila zakonodavni okvir koji garantuje radnička prava u skladu sa najvišim međunarodnim sindikalnim principima.

“Uvjeren sam da će ta saradnja biti nastavljena i dalje radi poboljšanja uslova rada i života u Republici Srpskoj”, istakao je Čubrilović u čestitki predsjedniku Saveza sindikata Republike Srpske Ranki Mišić, predstavnicima granskih sindikata i svim članovima Saveza.