Preminuo razbojnik kojeg je domaćica ranila u glavu :: Semberija INFO ::

 

Preminuo razbojnik kojeg je domaćica ranila u glavu


SANSKI MOST - Nejad Majetić, jedan od razbojnika koji su u noći sa nedjelje na ponedjeljak, 25. jula, upali u kuću porodice Memić kod Cazina preminuo je usljed rana zadobivenih nakon što ga je upucala Hajrija Memić u pokušaju da se suprotstavi razbojnicima, prenose federalni mediji.

Kako su Nezavisne ranije pisale, pokušaj razbojništva dogodio se u naselju Stijena nadomak Cazina, a okončan je teškim ranjavanjem jednog od provalnika koji je tada prebačen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću.

Fahrudin Dželalagić, iz operativnog centra MUP-a USK, tada je potvrdio da se u slučaj uključilo i Tužilaštvo USK, te se provode zakonom propisane mjere.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, tri muškarca su pokušala opljačkati kuću vlasnika Senada M., te su provalili u prizemlje objekta, fizički savladali vlasnika kuće udarcem u glavu i vezali ga.

U međuvremenu, njegova supruga, koja se nalazila na spratu, kada je čula da se nešto dešava, uzela je pištolj i krenula niz stepenice.

U trenutku kada je prema njoj krenuo jedan od provalnika, ona je pucala i ranila ga u glavu, nakon čega su preostala dva provalnika pobjegla iz kuće. 

Žena je potom pozvala policiju koja je u kratkom roku stigla na lice mjesta, a ubrzo nakon toga i hitna pomoć, te je teško ranjeni provalnik transportovan u Kantonalnu bolnicu u Bihaću.

Policija je u međuvremenu pronašla i privela pomenuta dva provalnika, a prema nezvaničnim informacijama dvojica su iz Cazina, dok je treći iz Novog Sada.


Nezavisne novine