Mtel obilježio krsnu slavu kompanije u manastiru Stuplje :: Semberija INFO ::

 

Mtel obilježio krsnu slavu kompanije u manastiru Stuplje


Svetog proroka Iliju, krsnu slavu kompanije, Mtel je proslavio 2. avgusta ove godine u manastiru Stuplje. Ovo je bila prilika da se okupe najbliži saradnici i prijatelji kompanije, te su u toj ulozi slavlju prisustvovali i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, generalni konzul Republike Srbije u Banjaluci Miloš Vujić, direktor Regulatorne agencije za komunikacije BiH Draško Milinović, te predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske.

Kako je naglasila generalna direktorka kompanije Mtel Jelena Trivan, zadovoljstvo je nakon 12 godina ponovo oživjeti ovu tradiciju, te se okupiti oko običaja koji je vijekovima prisutan u srpskom narodu. „Od trenutka kada sam došla na ovo mesto, moja namera i želja su da menjamo stvari nabolje, ali jednako tako i da zadržimo, pa i da vratimo ono što je bilo lepo i dobro, da oživimo tradiciju, kulturu i vrednosti koje su nas činile posebnim. Tradicionalne vrednosti i okupljanje oko ideje zajedništva i identiteta treba da budu neodvojivi deo života ove kompanije, a krsna slava kao običaj to i simbolizuje“, naglasila je Trivan.



Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske čestitala je krsnu slavu kompaniji Mtel, te naglasila da ova kompanija predstavlja jedan od ekonomskih stubova razvoja Republike Srpske i Srbije. „Pored toga što zapošljava veliki broj ljudi, činjenica je da je ovo društveno odgovorna kompanija. Tome mogu i sama da posvjedočim nakon mnogo godina na različitim pozicijama, zaista smo uvijek imali svi oslonac kada je u pitanju podrška i sportu i kulturi i ljudima koji su bili u potrebi. Ponosna sam što sam zajedno sa vama na ovom mjestu i zahvaljujem se igumanu i našim domaćinima koji su omogućili da se ostvari jedna posebna veza između ove kompanije i ovog manastira. Zahvaljujem se direktorki Trivan za sve ono što je uradila od dolaska na mjesto generalnog direktora kompanije Mtel. Uspostavila je dobre kontakte sa svima, sa institucijama, običnim ljudima, sa građanima, što predstavlja dobrobit i za kompaniju, ali i za našu cijelu Republiku Srpsku“, rekla je predsjednica Cvijanović.

Iguman ovog manastira Platon zahvalio je direktorki Mtela Jeleni Trivan što je okupila drage goste na jednom mjestu i što su izabrali baš manastir Stuplje za obilježavanje ovog svečanog dana. Zahvalio je predsjednici Republike Srpske na dolasku i posjeti manastiru Stuplje, čime je ukazala čast domaćinima, manastiru, ali i svim prisutnim gostima. On je goste upoznao sa istorijom manastira, manastirskom bibliotekom, kao i svetinjama koje se čuvaju u ovom manastiru - čestica Časnog krsta na kojem je bio razapet Isus Hristos, te više od 500 čestica svetih moštiju.

Nakon liturgije i osveštanja slavskog kolača, upriličen je i slavski ručak u manastirskom kompleksu. Kompanija Mtel darovala je ovaj manastir donacijom za izgradnju manastirskog ogradnog zida.   

Ovaj dan, kako su naveli iz kompanije Mtel, treba da podsjeti sve na duh zajedništva, atmosferu prijateljstva, uvažavanja i tradicionalnog nasleđa.


Glas Srpske