Veliki požar u Bijeljini pod kontrolom :: Semberija INFO ::

 

Veliki požar u Bijeljini pod kontrolom


BIJELjINA - Vatrogasci za sada drže pod kontrolom veliki požar u fabrici impregniranog drveta “Meridijana” u semberskom naselju Brodac, rekao je Srni zamjenik starješine bijeljinske vatrogasne jedinice Dejan Balorda.

“Odsjekli smo širenje požara prema impregniranim pragovima i branimo dio gdje se nalazi pogon i ulje, da vatra ne bi došla do tog dijela”, naveo je Balorda koji se nalazi na mjestu požara.

On je dodao da za vatrogasce ovdje ima još mnogo posla, jer je riječ o impregniranom drvetu koje će još dugo da gori.

U Poslovnom registru Republike Srpske za firmu “Meridijana” iz Bijeljine je navedeno da je specijalizovana za proizvodnju impregnisanih elektro i TT drvenih stubova, željezničkih pragova, vinogradarskog kolja i ostalih drvnih sortimenata koji zahtijevaju hemijsku zaštitu drveta.

Zbog velikog požara na prostoru i objektima preduzeća “Meridijana” iz Gradske uprave Bijeljina je saopšteno da nema potrebe za uznemiravanjem, ali je stanovništvo pozvano da prati stanje i da, u slučaju da osjete neprijatan miris, zatvore prozore kuća i da ne borave na otvorenom.

Na gašenju požara angažovane su sve raspoložive ekipe Teritorijalne vatrogasne i spasilačke jedinice Bijeljina, gradske Civilne zaštite, kao i vatrogasci iz Ugljevika i Lopara, a u pomoć su pozvani i vatrogasci iz Brčkog, naveli su iz Gradske uprave.

Požar je prijavljen u 12.44 časa i nema informacija o eventualno ugroženima, a gašenje otežavaju vrućina i jak vjetar u Semberiji.  

Gradska uprava: Nema potrebe za uznemirenjem građana

Nema potrebe za uznemiravanjem zbog velikog požara na prostoru i objektima preduzeća “Meridijana” u semberskom naselju Brodac, saopštila je Gradska uprava Bijeljina i pozvala stanovništvo da prati stanje i da, u slučaju da osjete neprijatan miris, zatvore prozore kuća i da ne borave na otvorenom.


Glas Srpske