DETALjI TRAGEDIJE U GORNjOJ PILICI KOD ZVORNIKA: ŽIVOT UGAŠEN POD TRAKTORSKOM PRIKOLICOM :: Semberija INFO ::

 

DETALjI TRAGEDIJE U GORNjOJ PILICI KOD ZVORNIKA: ŽIVOT UGAŠEN POD TRAKTORSKOM PRIKOLICOM


Foto
Jelica M. (45) poginula je prilikom prevrtanja traktora sa prikolicom na lokalnom putu u Gornjoj Pilici kod Zvornika.

Nesreća se desila u srijedu, a traktorom je upravljao M. J. (57) koji je prošao bez povreda. Kako saznajemo, nesrećna žena je u vrijeme nesreće stajala na rudi kojom je prikolica zakačena za traktor.
 
- Prevozili su drva i na jednom usponu usljed opterećenosti teretom došlo je do prevrtanja traktora “IMT 59”. Tom prilikom ona je pala s prikolice i zadobila teške povrede od kojih je preminula u bolnici - rekao je naš izvor.
 
Iz Policijske uprave Zvornik, navodeći inicijale stradale, saopštili su da se nesreća dogodila u poslijepodnevnim časovima.
 
- Prilikom prevrtanja traktora s prikolicom povrijeđena je M. J. Ona je prevezena u Opštu bolnicu “Sveti vračevi” u Bijeljini, gdje je tokom prijema u navedenu ustanovu konstatovano da je od zadobijenih povreda preminula - navodi se u saopštenju i dodaje da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.
 
Ovo je samo još jedna u nizu učestalih saobraćajnih nesreća traktorista koje su, nažalost, završile kobno.
 
Samo prije šest dana, 15. jula, poginuo je T. M. iz Mrkonjić Grada kada je traktorom sletio s puta u mjestu Kopljevići. Tri dana prije te nesreće pred kućnim pragom poginuo je traktorista Ilija Majkić (44) iz Oštre Luke. Nesreća se desila u mjestu Donja Kozica oko ponoći. Izvor blizak istrazi je rekao da je on na licu mjesta ostao mrtav jer ga je traktor prignječio.
 
Prema podacima policije, u prvih šest mjeseci ove godine na području Policijske uprave Novi Grad ugašena su četiri života pod traktorom. Posljednja nesreća desila se 27. juna u mjestu Prusci kod Novog Grada, gdje je poginuo Milanko D. (62) iz Kostajnice kada ga je prignječio traktor dok je izvlačio drva. Sedam dana ranije poginuo je Mirko V. (74) iz Novog Grada kada je traktorom sletio s puta i prevrnuo se u mjestu Svodna. Krajem aprila poginuo je Rajko Guskić kada je u krugu industrijske zone “Celpak” pao s traktora koji ga je zatim pregazio. Mjesec dana kasnije, 27. maja, nastradao je Dragan S. iz Novog Grada čiji se traktor prevrnuo na šumskom putu u mjestu Blagaj Rijeka.
 
Uviđaj

Iz PU Zvornik saopštili su da je uviđaj na mjestu nesreće u Gornjoj Pilici, gdje je poginula žena, trajao skoro dva časa. Uviđaj je počeo nakon nesreće oko 16.20, a završen u 18.30 časova. U policiji su istakli da je pokrenuta istraga i preduzete sve neophodne mjere kako bi bili utvrđeni uzrok i okolnosti nesreće.

(Glas Srpske)