ODLAZI I LEGO :: Semberija INFO ::

 

ODLAZI I LEGO


- Lego, danska kompanija za proizvodnju igračaka, najavila je da će prestati s radom u Rusiji na neodređeno vreme.

Kompanija je prestala da isporučuje proizvode u Rusiju u martu ove godine nakon napada te države na Ukrajinu, ali su njene prodavnice ostale otvorene jer se većina rivalskih trgovaca povukla sa ruskog tržišta.

Iz kompanije Lego su najavili da će prekinuti svoje partnerstvo sa Inventiv ritejl grupom koja vodi 81 trgovinu Lego-a u Rusiji, ali nisu eksplicitno spomenuli da su se na takav potez odlučili zbog napada Rusije na Ukrajinu, prenosi Klix.

"Kada je Lego grupa početkom marta zaustavila isporuke u Rusiju, takođe smo prekinuli i sve komercijalne aktivnosti i poslali skoro sve naše zaposlene na produženi odmor", kazala je portparolka Lego-a.

Takođe je saopštila i da kompanija otpušta većinu svog tima iz kancelarije u Moskvi kao i da je Lego za "70 zaposlenih obezbedio finansijske pakete pomoći kako bi ih podržao dok traže nove poslovne prilike".

Lego je jedan od nekolicine zapadnih brendova koji su ostali u Rusiji nakon što su druge velike kompanije obustavile poslovanje. Za razliku od brojnih kompanija koje su osudile Rusiju, Lego je odlučio da direktno ne komentariše spoljnopolitičke postupke te zemlje.

U martu su se iz kompanije oglasili saopštenjem u kojem je pisalo:

"Naše misli su sa svom decom i porodicama koje pate kao rezultat rata u Ukrajini."

(klix.ba)