Sukob u Ukrajini: LNR: Ukrajinske snage granatirale Donjeck i Alčevsk :: Semberija INFO ::

 

Sukob u Ukrajini: LNR: Ukrajinske snage granatirale Donjeck i Alčevsk


MOSKVA/KIJEV- Rat u Ukrajini- dan 137. Borbe se vode se i na istoku i u centralnom dijelu zemlje. Moskva saopštava da je u Dnjepropetrovskoj oblasti razbijen privremeni položaj ukrajinskog bataljona "Tornado".

10:36 - Britanci: Ruska artiljerija nastavlja da napada Slavjansk

Britansko ministarstvo odbrane objavilo je danas u dnevnom izveštaju da ruska artiljerija nastavlja da napada područje Slavjanska u Donbasu.

Kako se navodi u izveštaju objavljenom na Tviteru, artiljerija gađa grad iz okoline Izjuma na sjeveru i Lisičanska na istoku.

Ruske snage vjerovatno su napravile još neki mali teritorijalni napredak oko grada Popasne, navodi se u britanskom izveštaju.

“Požari iz Izjuma nastavljaju da se šire duž ose magistralnog puta E40. Kontrola puta E40, koja povezuje Donjeck sa Harkovom, vjerovatno će biti važan cilj za Rusiju, dok pokušava da napreduje kroz Donjecku oblast”, zaključuje se u izvještaju.

10:06 - Nekoliko eksplozija odjeknulo je u Hersonu.

Dejstvuje PVO.

9:11 - Tri rakete “Kalibar” uništile su fabriku kod Krivog Roga, saopštio je šef vojne administracije grada Aleksandar Vilkul.

O kojoj tačno fabrici se radi, nije navedeno.

8:35 - Ukrajinska vojska granatirala je Šahtjorsk nakon čega je izbio veliki požar.

Prema nekim informacijama, detonirala je municija. U gradu je objavljena evakuacija.

8:00 - Ukrajina: Glavne borbe se vode u okolini Severska

Glavne borbe na teritoriji Ukrajine se trenutno vode u okolini Severska, južno od Bahmuta i istočno od Slavjanska, javio je Sputnjik.

U području Harkova, u nikolajevskom i hersonskom pravcu vode se artiljerijski dueli, ali bez značajnijih teritorijalnih promjena, prenosi Sputnjik.

U međuvremenu, ukrajinska vojska granatirala je Šahtjorsk nakon čega je izbio veliki požar.

Prema nekim informacijama, detonirana je municija, a u gradu je objavljena evakuacija.

7:20 - LNR: Ukrajinske snage granatirale Donjeck i Alčevsk

Ukrajinske oružane snage izvele su snažno granatiranje stambenih četvrti Donjecka koristeći artiljeriju kalibra 155mm, što je standardni NATO kalibar, saopštila je danas misija samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Prema izvještaju, rano jutros lansirane su 22 rakete na šest stambenih okruga Donjecka, prenosi TASS.

Bombardovano je i naselje Netajlovo.

Ukrajinske oružane snage ponovo su danas granatirale i grad Alčevsk u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), koristeći raketne sisteme HIMARS koje isporučuju SAD, izvestila je misija LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre na svom Telegram kanalu, prenosi TASS.

7:08 - Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je u Ukrajini uništen hangar sa američkim haubicama M-777.


Glas Srpske / Agencije