TREĆA SMJENA MALIŠANA OTPUTOVALA ZA BEČIĆE :: Semberija INFO ::

 

TREĆA SMJENA MALIŠANA OTPUTOVALA ZA BEČIĆE


Projekat ,,Socijalizacija djece Republike Srpske 2022.“ se realizuje na osnovu Zakona o dječjoj zaštiti Republike Srpske kroz pravo na zadovoljavanje razvojnih potreba djece.

Danas, put Bečića, otputovalo je 118 djece u pratnji 12 vaspitača i 16 roditelja-pratilaca, koji će boraviti u periodu od 17. juna do 26. juna.

U sklopu treće smjene, u dječjem odmaralištu „Užice“ zajedno će boraviti djeca iz višečlanih porodica, djeca sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, ali i posebno nadarena djeca, talentovani sportisti i oni koji su korisnici prava dječje zaštite iz Novog Grada, Mrkonjić Grada, Banja Luke, Teslića, Bijeljine i Zvornika.

Upravo ta različitost i raznovrsnost jesu najveća vrijednost Projekta i služe ostvarenju projektnih ciljeva: razvijanju empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi bez obzira na razlike, te socijalizaciji djece u svakom smislu.

Predstavnici Fonda su u ime Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, kao i Vlade Republike Srpske, koji podržavaju ovu aktivnost, mališanima poželjeli srećan put, ugodan boravak u odmaralištu, lijepo druženje i mnogo novih prijateljstava.

Ove godine je planirano da se projekat ,,Socijalizacija djece Republike Srpske 2022.“ realizuje u 13 smjena, u periodu od 1. juna do 24. septembra.

Projekat se realizuje od 2002. godine i za prethodnih 19 godina obuhvatio je preko 34 000 lica – djece i pratećeg osoblja iz svih opština Srpske.