Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina, Univerzitet u Istočnom Sarajevu: Potpisan memorandum o saradnji sa Adiko bankom Banjaluka :: Semberija INFO ::

 

Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina, Univerzitet u Istočnom Sarajevu: Potpisan memorandum o saradnji sa Adiko bankom Banjaluka


Na Fakultetu poslovne ekonomije, Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je potpisan Memorandum o poslovno – tehničkoj saradnji sa Adiko bankom Banjaluka.

Profesor dr Vesna Petrović, dekan Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, rekla je da je fakultet danas potpisao Memorandum o saradnji sa „Adiko“ bankom Banjaluka, ali i da  već imaju potpisane sporazume sa desetak finansijskih institucija, banaka, osiguravajućih kuća, te javnih i privatnih preduzeća.

- Razlozi za potpisivanje sporazuma su razvijanje saradnje između fakulteta kao državne, javne visokoškolske institucije i u ovom slučaju, bankarskog sektora. Nadamo se da će ovo omogućiti našim studentima, prije svega da odrade praksu u Adiko banci, a isto tako, da, ukoliko se pokažu ostanu da rade, ali i sve druge oblike saradnje koje vidimo u obostranom interesu i za fakultet, ali i za banku“, istakla je Vesna Petrović, dekan Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina.


Srđan Kondić, predsjednik Uprave  Adiko banke Banjaluka, rekao je da je Adiko  banka Banjaluka siguran i stabilan partner za bankarske usluge i da su na tržištu sinonim za brzo, jednostavno i digitalno bankarstvo.

- Studenti koji su nakon prakse nastavili svoju karijeru u Adiko banci i danas su naši izuzetni stručnjaci su sigurno doprinijeli da budemo siguran i stabilan partner za bankarske usluge. Kao banka koja izuzetno cijeni znanje, konstantno smo podrška mladima koji grade svoj poslovni put i uvjeren sam, da će i nova generacija studenata kroz praktično znanje u Adiku vrlo brzo steći odličnu podlogu za izgradnju dalje karijere u finansijskom sektoru“, kazao je za portal „Semberija info“ Kondić.


Semberija info - S. Jovanović