Lideri parlamentarnih stranaka BiH danas u Briselu :: Semberija INFO ::

 

Lideri parlamentarnih stranaka BiH danas u Briselu


BANjALUKA - Lideri parlamentarnih stranaka u BiH danas bi u Briselu trebalo da se sastanu sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, gdje bi, kako poručuju lideri vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, moralo da se pokaže jedinstvo i zajedničko djelovanje.

Srpski član Predsjedištva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su neki učesnici iz Republike Srpske prihvatili, a neki odbili da zajedno putuju u Briselu, pa sad, kako je rekao, od toga prave jeftinu besmislenu političku priču.

“Učesnicima sastanka u Briselu iz Republike Srpske ponuđeno je da zajedno idemo avionom Vlade Republike Srpske. Neki su prihvatili, a neki odbili pa sad od toga prave jeftinu besmislenu političku priču. Neka idu kako žele i s kim žele. Srećno”, napisao je tim povodom Dodik na Tviteru.

Lider Socijalističke partije Petar Đokić najavio je da će na sastanku sa Mišelom iznijeti stav da više ne može da bude tolerisano bahato ponašanje predstavnika političkog Sarajeva koji atakuju na Republiku Srspku.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić istakao je da predstavnici vlasti i opozicije iz Republike Srpske na međunarodnom frontu u Briselu moraju biti složni kao nekada srpski borci stvarajući Srpsku.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović naveo je da je današnji sastanak prilika da od domaćina čuje konkretne mjere za ubrzanje evropskih integracija i uvođenje evropskih standarda i načela u BiH i Republiku Srpsku.

Iako još nisu tačno definisane teme sastanka, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da ne želi da ide u Brisel samo da se slika, ukoliko ne bude razgovarano o izmjenama Izbornog zakona.


​Glas Srpske