NAČELNIK MAČVANSKOG UPRAVNOG OKRUGA G-DIN VLADAN KRASAVAC U ŠAPCU UGOSTIO RUKOVODSTVO A.D.“GRAD“ :: Semberija INFO ::

 

NAČELNIK MAČVANSKOG UPRAVNOG OKRUGA G-DIN VLADAN KRASAVAC U ŠAPCU UGOSTIO RUKOVODSTVO A.D.“GRAD“


Foto
Dana 07. juna 2022. godine u kabinetu načelnika Mačvanskog upravnog okruga održan je sastanak između delagacije Mačvanskog upravnog okruga predvođene načelnikom g-dinom Vladanom Krasavcem i rukovodstva A.D. „Grad“ Bijeljina. Tema sastanka bilo je učešće delegacije Mačvanskog upravnog okruga i privrednih subjekata jubilarnom XX Međunarodnom sajmu poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije „INTERAGRO 2022“.



Pozdravljajući prisutne, g-dina Vladan Krasavac izrazio je zadovoljstvo što će partner ovogodišnjeg sajma biti Republika Srbija. Predstavio je privredne potencijale Mačvanskog upravnog okruga i sajamske manifestacije koje se održavaju u lokalnim samoupravama Upravnog okruga. Istakao je da će upravo ovim neposrednim kontaktom i današnjim razgovorima ova značajna manifestacija biti promovisana i u mačvanskom okrugu.



Branislav Vlačo, direktor A.D.“Grad“ Bijeljina istakao je da je sajam „INTERAGRO 2022“ jedini sajam tog tipa u BiH, Republici Srpskoj. Kako se radi o dvadesetom jubilarnom sajmu očekivanja su da će ovaj sajam po svemu sudeći biti jedan od najbolje organizovanih sajamskih manifestacija na ovim prostorima uz povećanje broja učesnika iz inostranstva, odnosno regiona. U skladu sa posjetom predložio je načeniku Mačvanskog upravnog okruga da na sajmu imaju svoj prostor gde će se predstaviti privredni subjekti iz ovog okruga.

Direktor Poljoprivredne savjetodavne i stručne službe Šabac g-din Miloje Dragojević naveo je brojne aktivnosti koje sprovodi ova služba navodeći da svakodnevno ostvaruju kontakte po svim pitanjima od značaja za poljoprivrednike, te da će upravo kroz taj kontakt promovisati i „INTERAGRO 2022“.



U nastavku posjete delagacija Mačvanskog upravnog okruga i rukovodstva A.D. „Grad“ Bijeljina posjetili su Srednju poljoprivrednu školu sa domom učenika. Direktor ove školske ustanove u Šapcu Predrag Savić, rekao je da ova obrazovna ustanova, koju pohađa oko 550 učenika, obezbeđuje nastavu sa kvalitetnim časovima praktičnog rada, stvarajući tako obrazovane kadrove koji svoje znanje kasnije u životu mogu lako da primjene. Škola poseduje mini zoo vrt, smeštaj za životinje, halu za jahanje konja, vinski podrum, mljekaru, pekaru, i kao takva je jedinstvena obrazovna ustanova u Šapcu.

Ovu posjetu Mačvanskom upravnom okrugu ocjenjuju jako uspješnom, poručuju iz A.D.”Grad”-a.

A.D.”Grad” Bijeljina