Posebna sjednica NSRS o međunarodnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji :: Semberija INFO ::

 

Posebna sjednica NSRS o međunarodnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji


Narodna skupština Republike Srpske danas bi na posebnoj sjednici u Banjaluci, trebalo da razmatra informaciju o međunarodnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji - mjesto i uloga Republike Srpske. Na sjednicu, koja je sazvana na zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, pozvani su predsjednici parlamentarnih političkih partija.

Dodik je ranije rekao da je ruski ambasador Igor Kalabuhov iskazao zainteresovanost da prisustvuje sjednici.
Anketirani ambasadori su, ističe Dodik, odbili da ako na sjednici bude ambasador Rusije, prisustvuju zasjedanju.
Na sjednicu su pozvani predsjednici parlamentarnih političkih partija i imaće mogućnost da se obrate na sjednici u trajanju do 10 minuta.


Potpredsjednik parlamenta Denis Šulić rekao je ranije Srni da su predsjednici većine parlametarnih stranaka najavili prisustvo posebnoj sjednici, na kojoj će uvodničar biti srpski član Predsjedništva Bih Milorad Dodik, a potom će se obratiti i ruski ambasador Igor Kalabuhov.

Šulić je rekao da će se poslije ruskog ambasadora u parlamentu obratiti predsjednici svih političkih partija koje su se javile do petka, 3. juna do 16.00 časova.
On je istakao da je namjera rukovodstva Narodne skupštine da se čuje glas i vlasti i opozicije i svih političkih partija sa sjedištem u Republici Srpskoj o ovoj važnoj temi ne samo za Republiku Srpsku i BiH, nego i za region i svijet.

Posebnu sjednicu je zakazao Kolegijum Narodne skupštine, a počeće danas u 15.00 časova.
 
RTRS