Na području Policijske uprave Bijeljina u junu pojačana kontrola saobraćaja :: Semberija INFO ::

 

Na području Policijske uprave Bijeljina u junu pojačana kontrola saobraćaja


Na području Policijske uprave Bijeljina u mjesecu maju evidentirano je devet saobraćajnih nezgoda sa težim i smrtnim povredama, od čega je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su dva lica smrtno stradala, dok je osam saobraćajnih nezgoda  sa teškim tjelesnim povredama  u kojima je devet lica zadobilo teže tjelesne povrede.
 
Najveći broj ovih nezgoda evidentiran je na području Grada Bijeljine, osam od devet. Najčešći uzrok dešavanja je nepropisna i neprilagođena brzina kretanja iz kojih razloga  Policijska uprava Bijeljina će u mjesecu junu nastaviti  u kontinuitetu sa kontrolom brzine kretanja putem radarskog sistema. 
 
Kontrola  brzine kretanja vršiće se u periodu od 01. do 20. juna, zatim putem uređaja tzv. pretretač koji će  u kontinuitetu kako na magistralnim, regionalnim, tako i na lokalnim putevima i ulicama u gradu vršiti u kontinuitetu kontrolu brzine kretanja tokom cijelog mjeseca juna. Kontrola brzine kretanja tokom cjelog mjeseca juna vršiće se i i  pomoću dva uređaja u automatskom modu na području opština Ugljevik, Lopare, Šamac, D.Žabari i Pelagićevo, a sve sa ciljem smanjenja učešća neprilagođene i nepropisne brzine kretanja u događanju težih oblika saobraćajnih nezgoda.
 
Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve vozače da poštuju ograničenje  brzina kretanja, da brzinu kretanja prilagode novonastaloj situaciji, s obrzirom da su mjeseci ispred nas karakteristični po događanju većeg broja saobraćajnih nezgoda sa poginulim i teže povređenim licima gdje upravo neprilagođena brzina kretanja dominantan uzrok .
 
 
                                                                              PORTPAROL  POLICIJSKE UPRAVE  
                                                                                                                                                                     
                                                                                                    Aleksandra Marić