Služba hitne medicinske pomoći: Preporuke građanima tokom ljeta o ishrani i oblačenju :: Semberija INFO ::

 

Služba hitne medicinske pomoći: Preporuke građanima tokom ljeta o ishrani i oblačenju


Iz Službe hitne medicinske pomoći bijeljinskog Doma zdravlja savjetuju sugrađanima, naročito starije životni dobi, da vode računa u narednom ljetnjom periodu kako bi zaštitili svoje zdravstveno stanje. 

Prim. dr Duško Milovanović, načelnik Službe medicinske hitne pomoći, apelovao je na građane da piju više tečnosti, da izbjegavaju gazirana i alkoholna pića, uz preporuku da je najbolje piti običnu vodu.

Takođe, poželjno je da se u vrijeme visokih temperatura vazduha oblači laganija  garderoba i od prirodnih materijala, da se nose kape i šeširi.  



Kada je u pitanju ishrana, najbolje je konzumirati više svježih  namirnica, voće i povrće, te laganiju hranu.  
Prema riječima doktora Milovanovića, posljednjih dana evidentno je povećanje, ali neznatno, broja pacijenata koji su se javili u Službu hitne medicinske pomoći. 

Uglavnom su to, kako kaže, bili pacijenti sa kardiovaskularnim problemima i ubrzanim srčanim ritmom, ali se ne može sa sigurnošću reći da li su za to uzrok povećane temperature vazduha.

„Pacijentima sa zdravstvenim problemima, koji imaju stalnu terapiju, savjetujem da je redovno koriste“, rekao je za „Semberija info“ doktor Milovanović. 


Semberija info - Z. Kusmuk