Hrvatska na nogama zbog Vučićevih riječi - prijete i optužnicom :: Semberija INFO ::

 

Hrvatska na nogama zbog Vučićevih riječi - prijete i optužnicom


Фото - Танјуг

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo prvu optužnice protiv četiri visoka oficira Vojske Hrvatske zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u akciji Oluja.

Od objave ove vijesti u hrvatskim medijima ne prestaje hajka na predsjednika Srbije Aleksandar Vučića i Srbiju.

U Hrvatskoj su se odmah svi digli na noge, vodi se stravična kampanja protiv srpskog naroda, a stvar je eskalirala dotle da su počeli da prijete optužnicom protiv Aleksandra Vučića, ali je predsjednik Srbije imao spreman odgovor zločincima iz Hrvatske.

Podsjećanja radi, na Petrovačkoj cesti, kod mjesta Bravsko na teritoriji Republike Srpske 1995. godine, u naletu hrvatskih "zračnih vitezova" poginulo je devet civila, a među njima četvoro djece stare od 6 do 13 godina.

Darinka Drča (68) i njeni unuci Jovica Drča (6) i Mirjana Dubajić (21), brat i sestra Nevenka (11) i Žarko (9) Rajić, Krstan Vuković (44) i njegov sin Darko (13), Branko Stjelja (72) i njegov sin Mirko (34), poginuli su tog kobnog dana, a još pedesetak osoba je ranjeno, ponajviše djece, prenosi B92.

Za ovaj zločin optuženi su oficiri hrvatske vojske:

- Imra Agotić (1943), komandant hrvatskog RV i PVO, pomoćnik Glavnog štaba hrvatske vojske

- Josip Čuletić (1951), zamenik komandanta hrvatskog RV i PVO
- Danijel Borović (1958), komandant Prve Lovačke eskadrile hrvatskog RV i PVO
- Nepoznati pilot hrvatskog RV i PVO
- Nepoznati pilot hrvatskog RV i PVO Oni se terete da su 7. i 8. avgusta 1995. godine naredili avionsko raketiranje kolone izbjeglica na Petrovačkoj cesti, kod Bosanskog Petrovca, kao i u mjestu Svodna kod Bosanskog Novog, u Bosni i Hercegovini.


Glas Srpske