Republička stranka Srpske: „TUZLANSKA KAPIJA TERORISTIČKI AKT MUSLIMANSKIH SNAGA PREMA VLASTITOM NARODU“ :: Semberija INFO ::

 

Republička stranka Srpske: „TUZLANSKA KAPIJA TERORISTIČKI AKT MUSLIMANSKIH SNAGA PREMA VLASTITOM NARODU“


Članovi Savjeta za bezbjednost i boračko invalidsku zaštitu Republičke stranke Srpske (RSS) saopštili su danas da je „tuzlanska kapija“ teroristički akt muslimanskih snaga prema sopstvenom narodu. 

Oni su podsjetili da se „tuzlanska kapija“ desila 25. maja 1995. godine, kada je stradalo 77 mladih ljudi, za šta je okrivljena srpska strana, odnosno artiljerijska jedinica Vojske RS. 

„Postoje brojni dokazi i vještačenja iz medicinske, tehnološke i mašinske struke, a rađena je i simulacija  na vojnom poligonu u Nikincima, da su svi nalazi profesora doktora Berka Zečevića i njegovog tima koji su radili prva vještačenja povodom toga, netačna“, izjavio je Anatolij Milovanović, član Savjeta za bezbjednost i boračko invalidsku zaštitu RSS.  

Milovanović, docent na pravno-bezbjednosnim predmetima u Beogradu i bivši pripadnik MUP-a RS u penziji, napomenuo je da je protiv Zečevića prije šest godina podnesena krivična prijava, a čiji je epilog nepoznat. 

„Želimo da upozorimo javnost da je u pitanju širenje laži. Nećemo više biti naivni, djelovaćemo preventivno i mnogo ćemo žustrije reagovati medijski i pravno ako pokušaju nešto slično“, istakao je Milovanović. 

Prema njegovim riječima, njihovi nalogodavci sa Zapada su već to organizovali u Ukrajini, nije im prošlo, a slično ne treba da rade ovde. 

„Oni izigravaju žrtve da bi izazvali osudu javnosti njihovih protivnika, da bi izmolili neku vojnu, političku, ekonomsku i drugu pomoć od zemalja Zapada. Tako je bilo i 1995. godine“, rekao je Milovanović, komentarišući kakvo je njegovo mišljenje zašto se dešava da neki narod napada sopstveni.    

Branislav Šušljik, predsjednik Savjeta za bezbjednost i boračko invalidsku zaštitu RSS, izjavio je da će Savjet i dalje biti odlučan da javnost zna istinu o tuzlanskoj koloni i tuzlanskoj kapiji.

„Tuzlanska kolona je klasičan vid agresorskog djelovanja muslimanskih vojnih i policijskih snaga na srpsku omladinu i srpske mlade živote“, izjavio je Šušljik.  

On je rekao da je spaljivanje mladih vojnika agresorski čin, a oni mučeniici. 

„Vojne i policijske snage nisu poštovali dogovor u vezi njihovg izvlačenja prema  Bijeljini. Zato moram napomenuti da je to bio agresorski čin“, naglasio je Šušljik.

Govoreći o tuzlanskoj kapiji, Šušljik je rekao da je u pitanju teroristički akt i zločin učinjen od strane muslimanskih vojnih snaga,  a nikako vojni napad srpskih snaga i vojnika.


Semberija info - Z. Kusmuk