Republička omladina Srpske: Razvijena najduža zastava Republike Srpske u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Republička omladina Srpske: Razvijena najduža zastava Republike Srpske u Bijeljini


Danas je u Bijeljini u organizaciji Republičke omladine Srpske, od zgrade Osnovnog suda do zgrade Gradske uprave Grada Bijeljina, razvijena najduža zastava Republike Srpske povodom Dana Vojske Republike Srpske i Dana pobjede nad fašizmom. Grad Bijeljina je drugi po redu grad u kome je ova zastava razvijena, poslije Istočnog Sarajeva.
Pri razvijanju najduže zastave RS omladincima RoS - a, pomogli su predstavnici Gradske uprave Grada Bijeljina, Skupštine grada Bijeljina, Udruženja proistekla iz minulog Odbrambeno – otadžbinskog rata, političkih partija, te mnogobrojni građani.



Bane Stajić, zamjenik predsjednika Republičke omladine Srpske rekao je da su ovim putem htjeli poslati poruku, odnosno izraziti jedan vid protesta prema sve zastupljenijem nacizmu, naročito u Evropi, svakom vidu ekstremizma, ali i da  odaju počasti poginulim borcima Bojske Republike Srpske i zahvalio se svima koji su ih podržali.



- Danas smo poslali jednu  finu poruku, uspjeli smo u svojoj namjeri i zahvalio bih se svima koji su danas učestvovali, prvenstveno Eparhiji zvorničko – tuzlanskoj na blagoslovu, Boračkoj organizaciji, Udruženju veterana... Htjeli smo da pokažemo jedinstvo i pozvali smo sva Udruženja, sportske klubove, političke partije, ali i istaknute pojedince iz Semberije i Majevice, ali i cijele RS“, istakao je Stajić i dodao da je danas razvučeno samo 250 metara, od 527 metara koliko iznosi dužina zastave, zbog terenskih uslova jer u Bijeljini ne postoji ulica koja je toliko duga.



Mladen Petrović, predsjednik Republičke stranke Srpske rekao je da je  današnji događaj veličanstven i da on nema apsolutnu nikakvu političku konotaciju i zahvalio se svima koji su danas učestvovali.

- Poslali smo poziv svim političkim subjektima i današnji događaj je iznio grad Bijeljina. U proslavi 30 godina od osnivanja Vojske RS, ali i Dana pobjede nad fašizmom, odlučili smo se na ovu aktivnost, koja je isključivo iz patriotskih razloga. Svi smo svjesni, da moramo da baštinimo našu tradiciju i istoriju, jer ako ih ne čuvano i ne sjećamo ih se, ne možemo se nadati ni boljoj budućnosti“, naglasio je Petrović.
 

Semberija info - S. Jovanović