Novosti :: Semberija INFO ::

 

12. MAJ - MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA: Prof. dr Zlatko Maksimović uputio čestitku medicinskim sestrama-tehničarima.


Danas obilježavamo 12 maj, Međunarodni dan sestrinstva. Ovo je prilika da se ponovo podsjetimo na izuzetnu ulogu medicinskih sestara i tehničara, na njihovu požrtvovanost i predanost koju iskazuju u svakodnevnom radu i brizi prema pacijentima. Zbog toga izražavam visoko poštovanje i zahvalnost ovim medicinskim poslenicima.
Iako je značaj sestrinske profesije kroz istoriju izuzetno važan, istina je da ta teška i odgovorna uloga sestara i tehničara nije uvijek i u potrebnoj mjeri cijenjena i prepoznata od strane društvene zajednice pa i medicinskih ustanova.

Pandemija kovida 19 još jednom je pokazala nezamjenjivu ulogu ovog medicinskog osoblja u borbi za živote ljudi kao i očuvanju stabilnosti i funkionalnosti medicinskog sistema. Stoga  smo mi u Bolnici “Sveti Vračevi” izuzetno ponosni na naše sestre i tehničare i ovo je prilika da im iskažemo duboku zahvalnost za sve što su uradili u tim teškim i dramatičnim danima pandemije.

Kao direktor najveće zdrastvene ustanove u ovom dijelu Republike Srpske učiniću sve da se status i položaj medicinskih sestara i tehničara još poboljša kako kroz kvalitetnije uslove rada, tako i kroz vrednovanje njihove djelatnosti.
Još jednom upućujem čestitke za ovaj značajan praznik uz želju da i dalje ostvarujete uspjehe i kao i do sada budete potpuno posvećeni pozivu koji ste izabrali.


Prof. dr Zlatko Maksimović