UNIBL DOBIO ŠEST ELEKTRIČNIH TROTINETA :: Semberija INFO ::

 

UNIBL DOBIO ŠEST ELEKTRIČNIH TROTINETA


Foto
Kroz nacionalni projekat ,,Univerzitetski grad – zeleni gradˮ nabavljeno je šest električnih trotineta koji su od 10. maja 2022. godine na raspolaganju zaposlenima na Univerzitetu u Banjoj Luci (UNIBL).

Kako je istakao viši stručni saradnik za razvoj preduzetništva  na Univerzitetu u Banjoj Luci Predrag Govedarica, nabavka električnih trotineta i potrebne dodatne opreme ukupne vrijednosti 4.500 KM izvršena je putem projekta koji finansira Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.



,,Električne trotinete koristiće zaposleni na Institutu za genetičke resurse, u Službi obezbjeđenja, kao i ostali zaposleni na UNIBLˮ, kazao je Govedarica, koji je i koordinator  ovog nacionalnog projekta realizovanog od strane Centra za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta u Banjoj Luci.

On je podsjetio na to da je vožnja električnih trotineta jedan od najjednostavnijih načina zaštite životne sredine.



,,Zamjenom putničkih vozila električnim trotinetima smanjuje se emisija štetnih gasova sa efektom staklene bašte i usporavaju se klimatske promjeneˮ, kazao je Govedarica i zahvalio Fondu za zaštitu životne i energetsku efikasnost Republike Srpske koji je podržao ovaj projekat.