Detalji požara u zgradi IRB-a: Vatrogasci spriječili katastrofu, šteta velika :: Semberija INFO ::

 

Detalji požara u zgradi IRB-a: Vatrogasci spriječili katastrofu, šteta velika


Фото - РТРС

BANjALUKA - U požaru koji je tokom noći izbio u zgradi Investiciono razvojne banke Republike Srpske pričinjena je velika materijalna šteta, a nadljudskim naporima banjalučkih vatrogasaca spriječena je katastrofa i širenje vatre na kompletan poslovni objekat u kojem je više privatnih firmi,.

 

Požar je, prema informacijama Vatrogasne brigade Banjaluka, gasilo 17 vatrogasaca sa osam vozila.

-Požar koji je izbio u poslovnoj zgradi u kojoj je i sjedište Investiciono-razvojne banke u Banjaluci pričinio je veliku materijalnu štetu, ali ljudskih žrtava nije bilo - saopšteno je iz IRB-a.

Dodaju da prve informacije kojima trenutno raspolažu govore da je požar izbio na drugom mjestu i da se proširio na prostorije koje koristi IRB Republike Srpske.

-Detalje očekujemo po završetku uviđaja - navodi se u saopštenju.

Velika materijalna šteta pričinjena je i na privatnim objektima u sklopu zgrade u kojoj se nalazi IRB,  piše portal Srpskainfo

Požar je lokalizovan, a na terenu su još uvijek četiri vatrogasna vozila.

Vatra je izbila noćas oko tri časa, a uviđajem će biti utvrđene okolnosti požara.

Slijedi uviđaj koji će obaviti policija.

Očevici su za Srpskainfo ispričali da su vatrogasci sat vremena držali crijevo na jednom mjestu, koliko je vatra bila jaka.

– Kažu da je planulo oko dimnjaka, pa se vatra bukvalno popela na treći sprat i ušla u kancelarije IRB – ispričao je sagovornik Srpskainfo.

Požar je izazvao pravu paniku među stanarima obližnjih zgrada.

-Čula sam neko pucketanje, a zatim se jasno vidjela vatra, koja je u nekoliko sekundi zahvatila gotovo cijeli dio objekta u kojem je smještena IRB – ispričala je jedna Banjalučanka.

Dodaje kako je vatra bila toliko jaka da su stanari pomislili da će uhvatiti i zgradu koja se nalazi u neposrednoj blizini.

– Vatrogasci su sa više vozila došli u rekordnom vremenu i cijelu noć se borili sa vatrom kako bi spasli i druge objekte koji su u toj zgradi – ispričala je ova Banjalučanka.


​Glas Srpske