GOLI INTERES: Putin svojom izjavom štiti interese Rusije u Donbasu, ne vodeći računa o poziciji Srbije na Kosovu i Metohiji! :: Semberija INFO ::

 

GOLI INTERES: Putin svojom izjavom štiti interese Rusije u Donbasu, ne vodeći računa o poziciji Srbije na Kosovu i Metohiji!


Ruski predsednik računao je na kosovski presedan i pre invazije na Ukrajinu, i to je najbolnija istina o cinizmu i nejednakim standardima velikih sila, koji su uvek postojali, ocenjuju sagovornici Kurira.

Ruski predsednik Vladimir Putin potegao je proglašenje nezavisnosti Kosova kao argument za osamostaljivanje Donjecke narodne republike (DNR) i Luganske narodne republike (LNR), čime je samo pokazao da su mu interesi i pozicija Rusije u globalnom političkom i ekonomskom zemljotresu neprikosnoveni i važniji od tradicionalnih prijateljstava, poput onog sa Srbijom.

Ovaj Putinov manevar trebalo bi da deluje otrežnjujuće za sve koji i dalje podgrevaju lažnu dilemu da li Srbija treba da gleda isključivo svoje interese. Sada je više nego ikad ranije važno da naša zemlja nastavi da vodi sopstvenu politiku, čije su težište naši nacionalni i državni interesi i pozicija slobodne i nezavisne države... više na.... kurir.rs