"Niko neće ostati živ"; Nastavlja se haos u Crnoj Gori – bombe u školama; Oglasio se Đukanović :: Semberija INFO ::

 

"Niko neće ostati živ"; Nastavlja se haos u Crnoj Gori – bombe u školama; Oglasio se Đukanović


U 41 osnovnoj školi u Crnoj Gori prijavljena je dojava o bombi, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke, kulture i sporta te zemlje.

Zbog panike je obustavljena nastava u svim školama u zemlji, kazao je portparol Ministarstva Bojan Knežević.
Evakuisane su škole u Podgorici, Nikšiću, Baru, Beranama, Bijelom Polju, Kolašinu, Herceg Novom, Cetinju, Andrijevici, Ulcinju, Kotoru, Rožajama, a dojava bombe stigla je i Opštini i sudu u Baru. Iz Uprave policije je saopšteno da su ekipe u školama i kontrole su u toku.

"Na teritoriji škole podmetnuto je mnogo bombi. Uvek smo sanjali o osveti. Mi ćemo se osvetiti, doći ćemo u školu. Sve ćemo pobiti. Niko neće ostati živ. Celi grad će krvariti”, poruka je koju su dobile sve škole koje su evakuisane.

Oglasio se i predsednik Crne Gore Milo Đukanović pozvao je nadležne da hitno reaguju povodom najnovijih dojava o podmetanju bombi.

"Bezbednost dece, ako najranjivije kategorije društva i svih građana mora biti apsolutni prioritet države i svakog pojedinca", napisao je on na Tviteru. Dojave o bombama, Đukanović je stavio u kontekst izbora nove vlade i početka turističke sezone.


​B92