CIJENA ULjA I DALjE RASTE :: Semberija INFO ::

 

CIJENA ULjA I DALjE RASTE


Litar jestivog ulja u Republici Srpskoj košta i do 5,9 KM, što je ubjedljivi rekord u cijeni ove osnovne životne namirnice. Na tržištu ima i jeftinijih ulja, pa ova osnovna životna namirnica, u prosjeku, košta oko 4,85 KM.
Unazad nešto više od mjesec dana, litar ulja u Srpskoj je, u prosjeku poskupio za više od 35 odsto. Naime, prosječna cijena jestivog ulja u prvoj sedmici marta bila je oko 3,5, dok su najskuplja koštala 4,8 KM.

Vrtoglavi  rast cijena ulja i ostalih životnih namirnica , naravno najviše osjete penzioneri i ostale kategorije stanovništva sa najnižim primanjima. Pitali smo naše sugrađane, kako izlaze na kraj sa sve većim cijenama, osnovnih životnih namirnica.

- Sa penzijom od 370 KM, sva hrana mi postaje lukzuz pa tako i ulje. Dok kupim lijekove, za hranu mi ne preostane skoro ništa i da mi nije djece koja mi pomažu, bukvalno  bih bio gladan”, kaže Gojko J, penzioner iz Patkovače.
- Ulje je preskupo, tako da sada više koristim domaću mast, koju isto tako kupujem, ali je mnogo jeftinija, a izdravija je”, rekla nam je Mira S. domaćica iz Bijeljine.

Semberija info - Lj. Ljubojević