KVALITETNA RADNA SNAGA – JEDAN OD IZAZOVA :: Semberija INFO ::

 

KVALITETNA RADNA SNAGA – JEDAN OD IZAZOVA


– Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske je kroz svoje aktivnosti i usvojenu Strategiju razvoja turizma, kao grane u ekspanziji, prepoznalo potrebu za kvalitetnom radnom snagom kao jednim od izazova sa kojim se treba suočiti u narednom periodu, izjavila je danas resorni ministar Suzana Gašić.

“Protekli period pandemije nas je malo usporio i unazadio u svakom pogledu, ali kao što se to vidi kroz pokazatelje u prvih par mjeseci ove godine turizam će se brzo oporaviti kako se budu otvarale druge zemlje i ukidale epidemiološke mjere”, rekla je Gašićeva na konferenciji za novinare povodom Sajma zapošljavanja u turizmu koji će se održati 21. aprila u Banjaluci.

Gašićeva je navela da se u narednom periodu očekuje mnogo posla kako bi se poslodavcima omogućilo da imaju obučenu radnu snagu, što je prvi preduslov za razvoj i ekspanziju turizma, dodajući da će zbog toga biti prepoznat značaj ovakvih događaja koji će biti organizovani širom Srpske.

“U tom smislu je ovo ministarstvo podržalo Odsjek za turizam Ekonomskog fakulteta u Istočnom Sarajevu kroz prosec sertifikacije, odnosno licenciranja njihovog naučnog programa na tom odsjeku putem Svjetske turističke organizacije”, rekla je Gašićeva.

(demos-rs.com)