Sukob u Ukrajini: Za sutra najavljen nastavak pregovora :: Semberija INFO ::

 

Sukob u Ukrajini: Za sutra najavljen nastavak pregovora


Фото - ТАСС
MOSKVA, KIJEV - Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini ušla je u 36. dan. Nastavak pregovora između dvije delegacije najavljen je za sutra, 1. april.

7.50 - Zelenski opozvao ukrajinske ambasadore iz Gruzije i Maroka

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski opozvao je ukrajinske ambasadore u Gruziji i Maroku, sugerišući da nisu učinili dovoljno da ubijede te zemlje da podrže Ukrajinu i kazne Rusiju za invaziju.

„Uz dužno poštovanje, ako neće biti oružja, sankcija, ako neće biti ograničenja za rusko poslovanje, onda tražite drugi posao“, saopštio je Zelenski u svom jučerašnjem video obraćanju naciji, prenosi AP.


6.35 - Kuleba: Pojačati sankcije Rusiji, bolje naoružati Ukrajinu

Međunarodne sankcije Rusiji moraju biti pojačane i Ukrajina mora biti dodatno naoružana dok traju mirovni pregovori između dvije zemlje, naveo je ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba na Fejsbuku.

"Logika je izuzetno prosta - što je jača Ukrajina, biće bolji dogovor", kazao je Kuleba.


6.27 - Kijev:Nastavak pregovora Ukrajine i Rusije 1.aprila

Rusija i Ukrajina će nastaviti svoje mirovne pregovore putem video veze 1. aprila, saopštio je visoki ukrajinski zvaničnik David Arahamija, nakon što je njihova posljednja runda završena u Turskoj.

Arahamija je rekao u srijedu tokom video obraćanja, da je Kijev predložio i da se organizuje sastanak predsjednika dvije zemlje, ali da je Rusija odgovorila da je potrebno više uraditi na nacrtu sporazuma, prenosi Rojters.

Pisani predlozi Ukrajine koji su predati Rusiji u Istanbulu sadrže tačke o odustajanju Kijeva od članstva u NATO i od nuklearnog oružja, izjavio je nakon pregovora šef ruske delegacije Vladimir Medinski televiziji "Rusija 24".

On je istakao je da je Ukrajina u utorak prvi put pokazala spremnost da realizuje niz važnih uslova kako bi u budućnosti mogla da izgradi normalne odnose sa Rusijom, prenio je Sputnjik.

​Glas Srpske / Agencije