NISU UPLAĆIVALI DOPRINOSE RADNICAMA U KAFANI, OŠTETILI BUDžET RS ZA 27.265 KM :: Semberija INFO ::

 

NISU UPLAĆIVALI DOPRINOSE RADNICAMA U KAFANI, OŠTETILI BUDžET RS ZA 27.265 KM


- Trojac Z.Lj. i S.Lj. iz Oštre Luke i Z.M. iz Banjaluke terete se da su kao poslodavci za tri radnice u ugostiteljskom objektu u Prijedoru nisu uplaćivali doprinose, uskrativši im pravo na isplaćivanje primanja tokom bolovanja, godišnjih odmora i slobodnih dana, a budžet Republike Srpske oštetili za 27.265,30 KM.

Protiv njih su službenici Policijske uprave Prijedor Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela povreda osnovnih prava radnika, povreda prava iz socijalnog osiguranja, nezakonito postupanje u privrednom poslovanju i zloupotreba ovlašćenja u privredi.

"Osumnjičeni se terete da od 2013. do 2021. godine kao poslodavci u različitim periodima, za tri radnice u ugostiteljskom objektu u Prijedoru nisu uplaćivali doprinose iz oblasti penzijsko-invalidskog i zdravstvenog osiguranja, uskrativši im pravo na isplaćivanje ličnih primanja tokom bolovanja, godišnjih odmora i slobodnih dana. Ukupan iznos neizmirenih doprinosa koji predstavljaju javni prihod i za koji je oštećen budžet RS iznosi 27.265,30 KM", navodi se u polcijskom saopštenju.
 
(Nezavisne)