DODIK: NEĆU OPROSTITI NATO ZLOČINE I NIKADA NEĆU PRISTATI DA BUDEMO DIO TOG SAVEZA :: Semberija INFO ::

 

DODIK: NEĆU OPROSTITI NATO ZLOČINE I NIKADA NEĆU PRISTATI DA BUDEMO DIO TOG SAVEZA


Foto: Tanjug
- Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je, u obraćanju na centralnoj manifestaciji u Kraljevu povodom Dana sjećanja na stradale u NATO agresiji, da su Srbi slobodarski narod koji nikada neće zaboraviti žrtve agresije, te da on nikada neće oprostiti ovaj strašan zločin.

"Neću im oprostiti i zato nikada neću pristati da budemo dio tog saveza", poručio je Dodik.

On je podsjetio na zločinački pohod NATO u dva navrata na slobodarski srpski narod i Republiku Srpsku i Srbiju, prenosi RTRS.

Dodik je upitao kakve je veze s ratom imalo rušenje škola, vrtića i ubijanje djece, za koju su rekli da su kolateralna šteta tokom NATO agresije.

"Ti bezočnici iz NATO saveza sa onim njihovim portparolom zmijskog i fašističkog izgleda, govorili su nam da je to operacija humanitarnog karaktera, a da su djeca kolateralna šteta. Prevario sam se kada sam očekivao da će se ti ljudi izviniti. Oni uživaju u sjećanju na to i misle da su junaci onog, ali i ovog vremena", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je naučen da prašta, ali da neke stvari ne može oprostiti.

"To je bilo samo isprobavanje nove tehnike. Kako dijete umire koje ništa ne razumije? Kako je to? Da li oni koji su to radili i gađali tu djecu imaju ikakvog obzira? Imaju li dušu? Kako spavaju?", upitao je Dodik.

On je naglasio da je NATO posijao mnogo štete, ali da život treba nastaviti sa ranama i bolom za izgubljenima. Dodao je da se Srbija razvijajući odužuje onima koji su ginuli za nju, te da je danas najvažnije jedinstvo srpskog naroda.

"Srbija je nastavila svoj put i mi Srbi bilo gdje da živimo", rekao je Dodik, dodavši da srpski narod iz Republike Srpske pripada jedinstvenom srpskom narodu i da ne postoje "bosanski Srbi", "kosovski Srbi", "hrvatski Srbi", već samo Srbi.
 
(Nezavisne)