VOZAČI U ČIKAGU PUNE GORIVO BESPLATNO :: Semberija INFO ::

 

VOZAČI U ČIKAGU PUNE GORIVO BESPLATNO


- Vozači su danas čekali u velikim redovima na benzinskim stanicama u regionu Čikaga da bi besplatno punili rezervoare na račun lokalanog biznismena Vilija Vilsona, koji već drugi put poklanja gorivo.

Vilson poklanja gorivo svima koji dođu na neku od više desetina lokalnih benzinskih stanica. Vozači su čekali po više od sat vremena da bi iskoristili kupon za benzin u vrijednosti od 50 dolara, prenio je AP.

Vozači će moći da pune rezervoare svo dok se ne dostigne račun od milion dolara, koliko je Vilson izdvojio za ovu akciju.

Cijene goriva rastu širom SAD. U širem regionu Čikaga galon /3,785 litara/ trenutno košta blizu pet dolara, a prije nešto više od godinu dana cijena je iznosila tri dolara.

Policija je saopštila da je saobraćaj bio usporen u jutarnjim časovima zbog poklanjanja goriva, ali da nema izvještaja o svađama, sudarima ili drugim većim problemima u vezi sa ovom akcijom.

Vilson je 17. marta podijelio benzin u vrijednosti od 200.000 dolara na 10 benzinskih stanica u Čikagu. To je izazvalo zastoje, nervozu i bojazan lokalnih stanovnika od zagađenja, pošto su automobili satima čekali u kolonama sa uključenim motorima.