U SRPSKOJ 22 NOVOZARAŽENIH, PREMINULE ČETIRI OSOBE :: Semberija INFO ::

 

U SRPSKOJ 22 NOVOZARAŽENIH, PREMINULE ČETIRI OSOBE


 - Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 183 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 22 osobe.

Radi se o 13 muškarca i devet žena, od kojih su četiri mlađe, devet srednje i devet starije životne dobi.
Prema mjestu prebivališta, devet osoba je iz Banjaluke, pet iz Doboja, četiri iz Trebinja i po jedna iz Zvornika, Novog Goražda, Ribnika i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja. Radi se o tri muškarca i jednoj ženi, starije životne dobi, od koji su dvije osobe iz Prijedora i po jedna iz Doboja i Teslića.
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 111.641 slučaj virusa korona, a preminula je ukupno 6.331 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 418.025 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 52, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 11, a u ostalim bolnicama 40. Na respiratoru je šest osoba, četiri u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, dvije u ostalim bolnicama.

(Glas Srpske)