ISTRAGA O UBISTVU RADENKA BAŠIĆA: OBJAVLjEN FOTO-ROBOT MUŠKARCA ZA KOJIM TRAGA POLICIJA :: Semberija INFO ::

 

ISTRAGA O UBISTVU RADENKA BAŠIĆA: OBJAVLjEN FOTO-ROBOT MUŠKARCA ZA KOJIM TRAGA POLICIJA


- Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske objavilo je foto-robot osobe za koju se sumnja da je učestvovala u ubistvu načelnika krim-policije PU Prijedor Radenka Bašića.

Policija je pozvala sve građane da ukoliko prepoznaju osobu sa slike, ili imaju informaciju o njegovom kretanju odranije, da o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili da pozovu policiju na broj 122.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS u okviru istrage ubistva privedeno je više osoba za koje postoji sumnja da bi se mogli dovesti u vezu sa ubistvom policijskog službenika Radenka Bašića.

Policijski službenici MUP-a Srpske noćas su na širem području Srpske izvršili pretres i priveli veći broj lica.

Prema našim saznanjima pretresi su obavljeni i u naselju Pećani u Prijedoru gdje se i desilo ubistvo.
Izvor blizak istrazi je rekao da je policija ispitivala i građane tog naselja koji su navodno vidjeli osumnjičenog, te je na osnovu toga i snimaka sa video  nadzora kamera koje su "uhvatile" osumnjičenog da bježi i sačinjen foto-robot.

- Sve aktivnosti se odvijaju pod nadzorom nadležnih Tužilaštava, a u cilju pronalska izvršioca krivičnog dijela - saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Načelnik Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenko Bašić ubijen je u ponedjeljak iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani. Ubica mu je prišao s leđa i pucao mu u potiljak najvjerovatnije iz pištolja kalibra 7.65 milimetara.

U Republici Srpskoj je dan žalosti zbog brutalnog ubistva načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića.
 
(Glas Srpske)