"LITRA GORIVA BI BILA OKO DVIJE MARKE" VIŠKOVIĆ VJERUJE DA JE UKIDANjE AKCIZA NA NAFTU MOGUĆE VEĆ OD 1. APRILA :: Semberija INFO ::

 

"LITRA GORIVA BI BILA OKO DVIJE MARKE" VIŠKOVIĆ VJERUJE DA JE UKIDANjE AKCIZA NA NAFTU MOGUĆE VEĆ OD 1. APRILA


Foto: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da se nada da će Narodna skupština prihvatiti inicijativu Vlade kako bi 24. marta , na zasjedanju Doma naroda Parlamentarne skupštine poslanici usvojili prijedlog Narodne skupštine i od 1. aprila BiH imala ukinute akciza na naftu i naftne derivate.

On je novinarima u parlamentu Srpske rekao da bi to značilo da će u tom momentu cijene nafte i benzina biti oko dvije KM po litri i da će to sigurno privući veći broj konzumenata iz okruženja.

- Bojimo se i nestašice, redova, gužvi, a zašto bi mi finansirali i odricali se prihoda u korist nekih drugih. Svjesni smo toga i zato želimo da uradimo ovo kako smo predložili - istakao je Višković. On je naglasio da za oba rješenja, koja je Vlada danas predložila parlamentu Srpske, postoji usaglašeno mišljenje sa Vladom Federacije BiH i sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem. - Tako da ovo što je predloženo Skupštini od Vlade Srpske, takav isti stav je i Vlade Federacije - naglasio je Višković.