PRIPREME ZA BALKANSKO PRVENSTVO U VESLANjU TEKU PO PLANU :: Semberija INFO ::

 

PRIPREME ZA BALKANSKO PRVENSTVO U VESLANjU TEKU PO PLANU


Višegrad i Republika Srpska biće domaćini Balkanskog prvenstva u veslanju od 9. do 11. septembra 2022. godine, kada će ugostiti više od 400 veslača i veslačica, trenera, veslačkih zvaničnika i predstavnika medija iz devet balkanskih zemalja.

Prema informacijama iz Organizacionog odbora Balkanskog prvenstva u veslanju 2022. na čijem čelu je direktor Javne ustanove "Vode Srpske" Miroslav Milovanović, pripreme za ovaj veliki sportski događaj u Republici Srpskoj realizuju se prema planu, u koordinaciji svih relevantnih nosilaca veslačkog sporta u RS i BiH. Predsjednik Veslačkog saveza BiH Nebojša Marković i predsjednik Veslačkog saveza Republike Srpske Emir Kusturica zajednički prate plan spoljnjeg i unutrašnjeg uređenja Internacionalnog veslačkog centra na Drini, na lokaciji Sase u Višegradu. Na prijedlog Milana Trninića, predsjednika Izvršnog odbora Veslačkog saveza Republike Srpske, tehnička i izvršna organizacija Balkanskog prvestva u veslanju povjerena je Veslačkom savezu Republike Srpske i Veslačkom klubu "Jedrina" iz Višegrada.

Organizaciju Balkanskog prvenstva u veslanju 2022. podržalo je više institucija i privrednih društava u Republici Srpskoj: Javna ustanova "Vode Srpske", Opština Višegrad, HE na Drini, Ministarstvo porodice, omladine i sporta, sa ciljem promocije sporta i zdravog načina života. Prema najavama, ovaj veliki sportski događaj kao pokrovitelji će podržati i brojne druge kompanije i privrednici.

Domaćinstvo Balkanskog prevstva u veslanju 2022. godine dodijeljeno je Veslačkom savezu BiH i Veslačkom savezu Republike Srpske na kongresu Bakanske veslačke federacije (BRA) koji je održan prošle godine u Strugi (Sjeverna Makedonija). Ovaj značajan sportski događaj je velika prilika za promociju sportskog i turističkog potencijala rijeke Drine, Višegrada i Republike Srpske.