POČELA JE 5. EUPSHIFT RADIONICA ZA MLADE NA SJEVEROISTOKU RS :: Semberija INFO ::

 

POČELA JE 5. EUPSHIFT RADIONICA ZA MLADE NA SJEVEROISTOKU RS


U periodu od 13. do 20. marta 2022. godine održava se peta eUPSHIFT radionica sa 44 mlade osobe iz opština Višegrad, Rudo (Štrpci), Foča, Kalinovik, Šekovići, Milići, Zvornik (Karakaj i Čelopek), Bijeljina I Šamac. Kroz eUPSHIFT radionicu, timovi će se takmičiti da svojim idejama osvoje grant sredstva u ukupnom iznosu od 15.000 KM za rješavanje problema u svojim zajednicama.

eUPSHIFT radionica temelji se na inovativnoj UNICEF-ovoj metodologiji koja ima za cilj da osposobi mlade ljude za identifikaciju problema u lokalnim zajednicama i osmišljavanje rješenja za te probleme. Provođenje UPSHIFT programa u Republici Sprskoj podržava i Ministarstvo prosvjete I kulture Republike Srpske.

U 5. eUPSHIFT radionici učestvuje ukupno 10 timova iz 10 škola na sjeveroistoku Republike Srpske. Svakoj školi koja je svoje učenike ohrabrila za učešće u ovoj radionici donirana je tehnička oprema za eUPSHIFT kutak u kojem će timovi đaka raditi tokom sedam dana radionice.

Učesnici i učesnice 5. eUPSHIFTradionice u Bijeljini su: Tim RESPECT u sastavu Katarina Stević, Jelena Petrić, Nikolina Lancuški, Dragan Vulin, Davor Jović iz JU Ekonomska škola Bijeljina. Oni će se baviti  temom ,,Smeta nam nasilje u partnerskim adolescentskim odnosima”.

U nedjelju 20. marta timovi će prezentovati svoja rješenja pred žirijem koji će nagrađene timove proglasiti na Završnom onlajn događaju u 14 časova’’, najavili su organizatori.