U SILOSIMA U SRPSKOJ TRENUTNO 23.000 TONA PŠENICE :: Semberija INFO ::

 

U SILOSIMA U SRPSKOJ TRENUTNO 23.000 TONA PŠENICE


Foto: Ilustracija
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske saopštilo je da se trenutno u silosima u Srpskoj nalazi oko 23.000 tona pšenice.

Iz Ministarstva su istakli da je poslanik SDS-a Miladin Stanić po ko zna koji put obmanuo javnost rekavši da se u silosima u Srpskoj nalazi 7.000 do 8.000 tona pšenice.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić juče je rekao da se u silosima u Srpskoj nalazi oko 15.000 tona pšenice, što su podaci dobijeni od mlinova u Srpskoj 1. marta, ali su u međuvremenu stigli dodatni podaci od dva privredna subjekta koji su prijavili 8.000 tona pšenice, što znači da je trenutno u silosima oko 23.000 tona pšenice, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministarstvo je navelo da na novu Stanićevu laž, kao i uvijek do sada, samo može odgovoriti istinom i činjenicama, pošto je Stanić "postao poznat po svom namjernom uznemiravanju i laganju naroda".

U saopštenju je navedeno da "Mlin Pavlović" ima zalihe od 7.000 tona, "poljoprivrednik" Derventa 6.000 tona, "Vitaland" Gradiška i "Trio" Tršić-Zvornik po 2.000 tona, zatim "Žitoprerada" Omarska 1.300 tona, "Produkt" Bijeljina 1.200 tona, "BN dukat" Bijeljina 854 tone, te "Mlin Tomić" 600 tona.

- Ostali mlinovi imaju između 50 i 500 tona uskladištene pšenice, a na začelju liste je Stanićev "Mlinpek" Prnjavor sa 10 tona, što mu ne daje za pravo da tvrdi da, ukoliko on tako posluje, da tako posluju i rade i drugi - dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da je iz ovog podatka jasno i kolika je stvarna Stanićeva briga za poljoprivrednu proizvodnju.

- O brizi za stanovništvo da i ne govorimo, jer umjesto da svoje snage kao privrednik i političar usmjeri na nabavku žita i pomoć narodu, on ga dodatno sluđuje svojim lažima i nebulozama koje po ko zna koji put iznese u javnost - istaknuto je u saopštenju.