SRPČANKA DAJANA ŠNjEGOTA NOVA “MISS EARTH” BIH: PUT DO OSTVARENjA SNA VODI PREKO FILIPINA :: Semberija INFO ::

 

SRPČANKA DAJANA ŠNjEGOTA NOVA “MISS EARTH” BIH: PUT DO OSTVARENjA SNA VODI PREKO FILIPINA


- Kada vjerujete u sebe i snažno koračate prema svom cilju, onda je samo nebo granica, otvaraju se mogućnosti i prilike o kojima ste samo mogli sanjati, a koje će vas izgraditi kao bolju ličnost i takvu šansu uvijek treba iskoristiti.

Ovo su riječi Dajane Šnjegote (19) iz Razboja Ljevčanskog kod Srpca koja je proglašena za novu “Miss Earth” BiH i stekla pravo učešća na svjetskom izboru koji će se krajem oktobra održati na Filipinima.

Dajana je maturant srednje građevinske škole u Banjaluci, smjer arhitektonski tehničar, a za najljepšu ženu BiH izabrana je na nedavnom izboru za mis Balkana koji je održan u Banjaluci.

- Nikada do sada nisam učestvovala na ovakvim manifestacijama iako su me od malih nogu nagovarali da se prijavim. Smatrala sam da nisam spremna jer sam htjela više da se fokusiram na školu i radim na izgradnji kompletne ličnosti  - kaže Dajana.

Za ovaj modni spektakl prijavilo se 1.400 djevojaka iz cijele bivše Jugoslavije, Bugarske i Rumunije, a 33 su prošle u finale. Pored titule mis Balkana, koja je pripala Mariji Delić iz Hrvatske, birane su predstavnice BiH i Sjeverne Makedonije za izbor “Miss Earth”, a Dajana je postala dvadeseta predstavnica BiH koja će učestvovati na prestižnom svjetskom takmičenju.

- Svaka od nas pripreme je obavljala individualno, a onda smo se okupile neposredno prije izbora i odradile nekoliko generalnih proba i revija. Stekla sam brojna poznanstva i prijatelje za čitav život. Ovo je bio i moj prvi javni nastup, a trema je bila i te kako prisutna. Pobjedu nisam očekivala, ali vjerovala sam da ako nešto želim, to mogu lako postići. Hodajući po sceni, osjetila sam se živom i rekla sebi, to je to, sad ili nikad i drago mi je što je na kraju tako i ispalo - rekla je Dajana.

Na finalnoj večeri, između ostalog, nosila je svečane haljine modnog ateljea “Stela” koji ima poslovnice u Beogradu i Bijeljini.

Sada je čekaju pripreme za svjetski izbor na Filipinima, a koje podrazumijevaju usavršavanje engleskog jezika i fizičkog izgleda i uopšte, rad na sopstvenom jačanju u mentalnom pogledu.  Uporedo s tim, posvetiće se učenju i završetku škole, a nakon toga planira da upiše arhitektonsko-građevinski fakultet jer smatra da je kvalitetno obrazovanje ključ uspjeha u budućnosti.

- Nikada sebi nisam dozvolila da me bilo kakva ograničenja i stereotipi sputavaju. Smatram da se u životu treba takmičiti sa sobom i biti bolja verzija sebe nego juče. Uvijek težim da se vodim svojim osjećajima i ambicijama jer je to jedini ispravan put. Još ne znam kakav me životni put čeka, ali mi je prvenstvena želja da diplomiram i da jednog dana izrastem u emancipovanu, obrazovanu i uspješnu ženu - kaže Dajana.

Planira da se angažuje i kao volonter, a želja joj je da što više slobodnog vremena provodi sa porodicom, dragim prijateljima i omiljenim knjigama uz koje se najbolje osjeća.

Lente

Na izboru za mis Balkana, za predstavnicu “Miss Earth” Sjeverne Makedonije izabrana je Angela Vasilevski iz Skoplja. Takmičarke su imale priliku da osvoje lente i za model, foto-model i top model Balkana, mis šarma i mis fotogeničnosti Balkana. U revijalnom dijelu nastupile su članice muzičke grupe “Hurricane” iz Srbije, prošlogodišnje predstavnice Srbije na Evroviziji.

(Glas Srpske)