VIŠKOVIĆ POTVRDIO DA SRPSKA PREUZIMA SBERBANKU, POSLOVAĆE POD NOVIM IMENOM :: Semberija INFO ::

 

VIŠKOVIĆ POTVRDIO DA SRPSKA PREUZIMA SBERBANKU, POSLOVAĆE POD NOVIM IMENOM


Foto
Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da se Vlada ponaša odgovorno i da riješava probleme koji su nastali ne krivicom iz RS.

Danas smo dogovorili preuzimanje Sberbanke od strane Republike Srpske sa osnivačkim kapitalom od 15 miliona KM. Moraće da radi pod drugim imenom, a dogovorićemo se u narednih 24 sata o nazivu.
 
Depoziti banke su veći od 800 miliona KM, a samo građana iznose oko pola milijardi KM. Pozivam sve da ne podižu novac, sve je sigurno i banka će u naredna dva dana raditi pod novim imenom – poručio je Višković.

Aleksandar Kesić, direktor Sberbanke u Banjaluci, izjavio je da mu je žao što su dovedeni u situaciju da upravljaju krizom za koju nisu odgovorni.
 
Nakon sastanka sa najvišim rukovodstvom u Republici Srskoj, Kesić je ukazao na problem ogromnih kolona pred bankama.
 
 Zaključno sa današnjim danom nemamo nikakvih problema sa isplatom novca. Naravno, nijedna banka ne može da izdrži stampedo. Ali, mjerama banke, Vlade i regulatora, sve pare će biti građanima isplaćene ako budi htjeli – rekao je Kesić.

Direktor Agencije za bankarstvo Republike Srpske Srđan Šuput rekao je da je Agencija u stalnom zasjedanju od petka i da je preuzela upravljanje bankom.
 
On je dodao da će Vlada Republike Srpske u skladu sa zakonskim mogućnostima stati iza ove banke, a da će konkretne mjere biti poznate sutra ujutru.

(Srpska Info)