DJEČAK IZ GACKA SE POVREĐIVAO, SLIJEDIO IZAZOV SA TIK TOKA :: Semberija INFO ::

 

DJEČAK IZ GACKA SE POVREĐIVAO, SLIJEDIO IZAZOV SA TIK TOKA


- U Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Gacku otkriven je slučaj samopovređivanja učenika, nastalog zbog izazova na društvenoj mreži Tik-Tok, pod nazivom “Krvava marka”, a povodom ovog slučaja je zasjedao Multisektorski tim škole.

​Dječaku su vidljive povrede na zglobovima šake, a sve je primijetio jedan od predmetnih nastavnika škole.

Iz Osnovne škole “Sveti Sava” su se, kako kažu,povodom sve učestalijih primijećenih negativnih uticaja društvenih mreža Tik – Tok i “popularnih” izazova koje ona nudi, nakon zasjedanja oglasili saopštenjem za javnost jer su, kako navode, dužni o svemu obavijestiti javnost, roditelje i učenike.

Sa sastanka Multisektorskog tima škole, sačinjenog od predstavnika škole, lokalne zajednice, Centra za socijalni rad i Policijske stanice Gacko, upućen je apel roditeljima da pojačaju nadzor nad sadržajima na internetu koji posjećuju njihova djeca, kao i nad vremenom provedenim na društvenim mrežama.

“U cilju sprečavanja ovog i sličnih trendova, škola “Sveti Sava” u Gacku će organizovati edukativne radionice za roditelje na temu kontrole sadržaja i vremena koje djeca provode na internet, o čemu će roditelji biti blagovremeno obaviješteni”, navedeno je u saopštenju.