ČUBRILOVIĆ: SRPSKA JE ORGANIZOVANIJI DIO U BIH :: Semberija INFO ::

 

ČUBRILOVIĆ: SRPSKA JE ORGANIZOVANIJI DIO U BIH


Nedeljko Čubrilović , predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske koji je i predsjednik Demosa, rekao je da iz Republike Srpske dolaze pozivi na dogovor u BiH koji će imati duži rok trajanja od bilo kog nametnutog rješenja.

​- Nepriznavanje Republike Srpske od određenih političkih elita iz drugih naroda sigurno donosi probleme u BiH'', rekao je Čubrilović i upozorio da jedan narod u BiH pokušava da ostvari dominaciju u odnosu na druga dva, što ne vodi ka stabilnosti ovih prostora.

- Bilo je krajnje vrijeme da politički predstavnici Republike Srpske ukažu na nelogičnosti koje se dešavaju u BiH kroz određene odluke Ustavnog suda BiH i pojedinih međunarodnih predstavnika'', stav je Nedeljka Čubrilovića.
Čubrilović je mišljenja da je potreban veći stepen jedinstva u Republici Srpskoj po pitanju vitalnih interesa srpskog naroda. Istakao je da je Republika Srpska organizovaniji dio BiH u kome svi nivoi vlasti funkcionišu.
Što se tiče Demosa, kako je kazao, ova partija je korektivni faktor na političkoj sceni Republike Srpske i BiH. O stanju u Demosu predsjednik ove partije rekao je da zadovoljan stanjem u stranci.

- Stranačka infrastruktura Demosa je razvijena u svim dijelovima Republike Srpske. Imamo prepoznatljive ljude i sva istraživanja govore da na narednim izborima možemo računati na izuzetno dobar rezultat. Naš osnovni moto je razumijevanje i kompromis'', precizirao je Nedeljko Čubrilović.