PORUKE UDRUŽENjA „NAŠA DRINA“: BLAGOSLOV I HILANDARA :: Semberija INFO ::

 

PORUKE UDRUŽENjA „NAŠA DRINA“: BLAGOSLOV I HILANDARA


Foto
-Gledajući šta se dešava na polju zaštite prirode od strane nedobronamjernih i lažnih ekologa koji to rade u cilju lične političke promocije, želim da predložim da se Udruženje ljubitelja prirode "Naša Drina" uključi u predstojeće izbore jer u našim redovima imamo veliki broj profesionalaca koji se zaštitom životne sredine bave svakodnevno -izjavio je predsjednik Udruženja Igor Braunović na redovnoj skupštini održanoj u dupke punoj sali Doma kulture u Malom Zvorniku.
 
Tom prilikom Braunović je predložio da udruženje "Naša Drina" podrži državotvorne politike kojima je cilj očuvanje cjelovitosti Srbije, kao i zaštita životne sredine na stručnim i profesionalnim principima koje promovišu predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Narodne skupštine Ivica Dačić. 
 
Skupština Udruženja je jednoglasno usvojila predlog Igora Braunovića.
 
 Udruženje "Naša Drina" podržao je i manastir Hilandar i to je prvi put da je ovaj manastir dao blagoslov jednoj ovakvoj organizaciji. U ime arhimandrita igumana Metodija blagoslov je prenio njegov povjerenik Miloš Stojković. Udruženje je podržao i general Bratislav Dikić predsjednik ratnih veterana vojske Republike Srpske i Srbije, kao i arhimandrit Luka iguman manastira Karno kraj Srebrenice. Udruženju su pristupili i Uglješa Grgur, prvi privatni detektiv u Srbiji, kao i Marko Šćepanović nadaleko poznat narodni guslar i Branislav Puhalo bivši šef obezbjeđenja komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića. Udruženje "Naša Drina' podržali su i Vukovi sa Drine na čijem čelu je njihov ratni komandant pukovnik Milan Jolović zvani Legenda kao i mnogi drugi. 
 
 U obraćanju delegatima, tražeći podršku koju je jednoglasno i dobio, predsjednik Udruženja Igor Braunović posebno je istakao da jedan tako osmišljen patriotsko-ekološki pokret mora prije svega da vodi računa o tome da budemo čisti duhom, čistog obraza, čiste vjere i čiste ljubavi prema svojim bližnjim i državi – i da samo takvi možemo da se zalažemo za čistiju životnu sredinu.
 
-A ljudi koje danas gledam ispred sebe su upravo takvi - rekao je predsjednik Udruženja Igor Braunović.