DODIK: PREKONTROLISATI SVAKO POVEĆANjE CIJENA, MORA SE POMOĆI LjUDIMA (VIDEO) :: Semberija INFO ::

 

DODIK: PREKONTROLISATI SVAKO POVEĆANjE CIJENA, MORA SE POMOĆI LjUDIMA (VIDEO)


Foto
Potrebno je prekontrolisati svako povećanje cijena i vidjeti da li je ono realno ili ne, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je naglasio da se "mora pomoći našim ljudima, to je osnovni cilj svega".
- Najveći uticaj na rast cijena je eksterne prirode. Rast cijena nafte i naftnih derivata vuče i poskupljenje drugih stvari - rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je cijena struje za domaćinstvo ostala nepromijenjena.

- Cijena električne energije se neće mijenjati bez obzira na to što je opet eksterno povećana cijena struje nekoliko puta i što mnoge ekonomije, odnosno elektroprivrede u okruženju dižu svoje cijene. Danas imamo situaciju da je preko 45 odsto cijena za domaćinstva skuplja u FBiH nego u Republici Srpskoj. To govori da je Srpska jedino mjesto gdje ljudi mogu da računaju na poboljšanje svojih standarda - poručio je Dodik.



Srpski član Predsjedništva BiH je napomenuo da se mora sagledati kako se sve to reflektuje na prihode ljudi.

- Mora se očuvati realni standard. To smo uspjeli u vrijeme pandemije, uspjećemo i sada. Ući će se u nabavne cijene da bi se vidjelo koliko se obračunavaju marže i da li je to realno ili ne, a nakon toga će se vidjeti na koji način pomoći - rekao je Dodik novinarima u Drakuliću.

Dodik je napomenuo da je cijena gasa porasla na evropskom nivou što svakako utiče na rast cijena.
Podsjetimo, srpski član predsjedništva BiH najavio je da će, najvjerovatnije naredne sedmice, organizovati sastanak čija će tema biti rast cijena pojedinih proizvoda u Republici Srpskoj.

 (RTRS)