VELIKA AKCIJA ŠIROM RS: UHAPŠENO 19 OSOBA, ODUZETO VIŠE OD 400 KG MARIHUANE :: Semberija INFO ::

 

VELIKA AKCIJA ŠIROM RS: UHAPŠENO 19 OSOBA, ODUZETO VIŠE OD 400 KG MARIHUANE


Na području Trebinja, Foče i drugih opština uhapšeno je 19 osoba i oduzeto je više od 400 kilograma marihuana, u Okviru akcije kodnog naziva Staza, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.
 
"Policijski službenici MUP-a RS, Uprave za organizovani i teški kriminalitet  pod nadzorom Tužilaštva BiH a po naredbama Suda BiH na području Trebinja, Foče i drugih opština sprovode operativnu akciju kodnog naziva STAZA, kojom prilikom je do uhapšno 19 osoba za koje postoje osnovi sumnje da su izvršili krivično djelo Organizovani kriminalitet u vezi sa krivičnim djelima Neovlašteni promet opojnim drogama i Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe", navedeno je u saopštenju MUP-a.
 
Navode da je tokom istrage do sada oduzeto više od 400 kilograma opojne droge marihuana, koje je ova grupa prokrijumčarila iz Crne Gore na područje Bosne i Hercegovine.
 
U akciji "Staza" učestvuju i pripadnici Urpave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Jedinice žandarmerije, te policijskih uprava Banjaluka, Istočno Sarajevo, Trebinje i Foča.
(Nezavisne)