DODIK: RAZGOVARAĆEMO O VUČIĆEVOM PRIJEDLOGU, U FEBRUARU SJEDNICA NSRS :: Semberija INFO ::

 

DODIK: RAZGOVARAĆEMO O VUČIĆEVOM PRIJEDLOGU, U FEBRUARU SJEDNICA NSRS


Foto
BANjALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da je briga koju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokazuje veoma važna za Republiku Srpsku, te da će o njegovom prijedlogu za vraćanje srpskih predstavnike u zajedničke institucije BiH razgovarati sa partnerima u vlasti, ali i sa opozicijom u Srpskoj.

- Naše odsustvo u odlučivanju u zajedničkim institucijama desilo se zbog zakona koji je nametnuo Valentin Incko i ono je u skladu sa odlukama Narodne skupštine Republike Srpske. Početkom februara vratićemo se u NSRS i razgovarati o ovoj temi - rekao je Dodik za RTS.

On je istakao da političkom Sarajevu smeta sve što je regularno, pa tako i obilježavanje Dana Republike.
- Više ih još boli činjenica da je 30.000 ljidi izašlo u želji da bude dio manifestacije povodom obilježavanja Dana Republike - rekao je Dodik.

On je naveo da su sve aktivnosti Republike Srpske legalne i legitimne, za razliku od dešavanja u FBiH, poput tzv. marša u Bužimu, sa kojih se šalju ratnohuškačke poruke.

Dodik je naglasio da Republika Srpska poštuje Ustav BiH i zagovara vraćanje na izvorne principe Dejtonskog sporazuma koji je sastavni dio tog ustava.

(Glas Srpske)