SUD PRESUDIO U KORIST ĐOKOVIĆA, ODBIJEN ZAHTJEV ZA UKIDANjE VIZE :: Semberija INFO ::

 

SUD PRESUDIO U KORIST ĐOKOVIĆA, ODBIJEN ZAHTJEV ZA UKIDANjE VIZE


- Sud u Melburnu poništio je odluku Federalne vlade Australije o deportaciji Novaka Đokovića.

Đokovićevi predstavnici iznijeli su žalbu na odluku Vlade, argumentovano je odbranili i potvrdili da je Novak imao kompletnu dokumentaciju za medicinsko izuzeće, zbog čega je sudija Entoni Keli presudio u njegovu korist.

Borba svjetskog "broja 1" sa australijskim vlastima još nije gotova, ali je napravljen veliki korak ka nastupu na predstojećem Australijan openu.

Kako prenose mediji, najbolji teniser svijeta je dobio medicinsko izuzeće jer je prebolio korona virus u decembru, ali po dolasku u Melburn viza mu je poništena.

Nakon pet dana održano je suđenje na kojem su Đokovićevi advokati imali jače argumente od kolega koji su zastupali australijske vlasti, te je sudija Entoni Keli presudio u korist najboljeg tenisera svijeta. Đoković se pridružio advokatima na suđenju.

Nešto malo nakon 7 časova jutros donesena je velika odluka za srpskog tenisera.

Sud je istakao da je odluka Vlade da teniskoj zvijezdi ukine vizu za ulazak u zemlju "nerazumna".

Naređeno je da Vlada Australije plati sve troškove i da Đokoviću bude ukinuta odluka o ukidanju vize.

Nakon ponovnog pregleda predmeta odlučeno je da mu se plate troškovi i da mu se vrati pasoš i svi lični dokumenti. Dat je rok od 30 minuta da Novaka puste iz pritvora u migrantskom hotelu.

Odluku suda potvrdio je i Novakov advokat Nik Vud.

Advokati federalne Vlade rekli su sudu da ministar za imigraciju Australije zadržava pravo da iskoristi svoje lično ovlaštenje da ponovo ukine vizu Ðokoviću na potpuno novim osnovama.

(Nezavisne)