U SRPSKOJ 132 NOVOZARAŽENIH, DESET SMRTNIH SLUČAJEVA :: Semberija INFO ::

 

U SRPSKOJ 132 NOVOZARAŽENIH, DESET SMRTNIH SLUČAJEVA


- Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa izvršeno je testiranje 567 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 132 osobe, podaci su Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.
 
Radi se o 55 muškaraca i 77 žena, od kojih je 25 mlađe, 67 srednje i 40 starije životne dobi.
 
Prema mjestu prebivališta, 35 osoba je iz Banjaluke, 14 iz Bijeljine, deset iz Dervente, devet iz Bileće, sedam iz Kozarske Dubice, šest iz Gradiške, po pet osoba iz Teslića i Trebinja, po četiri iz Doboja i Laktaša, po tri iz Bratunca, Zvornika Milića i Prijedora, po dvije iz Kotor Varoša i Foče i po jedna osoba je iz Broda, Gacka, Istočne Ilidže, Istočnog Starog Grada, Kalinovika, Kostajnice, Modriče, Mrkonjić Grada, Nevesinja, Petrova, Prnjavora, Ribnika, Srebrenice, Ugljevika i Han Pijeska.
 
U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je deset smrtnih slučajeva. Radi se o šest muškaraca i črtiri žene, srednje i starije životne dobi  iz Bijeljine, Čelinca, Gradiške, Kozarske Dubice, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Prijedora, Prnjavora, Teslića i Zvornika.
 
Do sada su u RS potvrđena 93.182 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 5.454 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.
 
Testirano je ukupno 371.111 osoba.
 
Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 381, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 152, a u ostalim bolnicama 229. Na respiratoru je 47 osoba (31 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 16 u ostalim bolnicama).

(Nezavisne)