PETRIČEVIĆ O "OTVORENOM BALKANU": NAČINjENA VELIKA ŠTETA ZA BIH :: Semberija INFO ::

 

PETRIČEVIĆ O "OTVORENOM BALKANU": NAČINjENA VELIKA ŠTETA ZA BIH


Foto: Dražan Pozderović
- Za cijelu bh. privredu učinjena je velika šteta što se BiH nije pridružila inicijativi "Otvoreni Balkan", rekao je to Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva RS.

"Bojim se da ćemo imati još otežanije uslove poslovanja po pitanju robe i usluga i svega onog što usporava generalno taj vid poslovanja", kazao je Petričević danas na novogodišnjem prijemu koji je organizovala Područna privredna komora Banjaluka, gdje su uručene plakete privrednim društvima koja u ovoj godini obilježavaju jubilej poslovanja.

"Ovo je tradicionalni prijem pred Novu godinu, te su danas na neki način odlikovani preduzetnici koji proslavljaju jubilej", kazao je juče Petričević.

Goran Račić, predsjednik Područne privredne komore Banjaluka, kazao je da su dodijeljene plakete onim privrednim subjektima koji obilježavaju svoje jubileje poslovanja.

"Danas imamo 53 kompanije koje proslavljaju 10 pa do 95 godina od osnivanja, ali najveći broj njih slavi jubilej od 30 godina, što znači da su te kompanije pioniri preduzetništva u Srpskoj jer su osnovane 1991. godine , kada je donesen prvi Zakon o preduzećima ", kazao je Račić.

Istakao je da su s privrednicima sumirali godinu koja je na izmaku te, kako kaže, prenijeli planove za narednu godinu.

Milovan Bajić, direktor "Krajina petrola", koji je dobitnik plakete, istakao je da proslavljaju 30 godina postojanja.
"Većina privrednih društava slavi 30 godina i to se podudara sa 1991. godinom , kada je bila određena zakonska promjena, iako dosta ovih društava vuče tradiciju i prije tog vremena", istakao je Bajić.

(Nezavisne)