DJEDA MRAZOVI NA MOTORIMA PODIJELILI 450 PAKETIĆA U BANjALUCI :: Semberija INFO ::

 

DJEDA MRAZOVI NA MOTORIMA PODIJELILI 450 PAKETIĆA U BANjALUCI


Bajkeri Djeda Mrazovi iz Moto-kluba "VooDoo FreeRiders" Banjaluka su i ove godine obradovali mališane iz raznih ustanova i udruženja podjelom 450 paketića za Svetog Nikolu.

Ovo je druga humanitarna akcija ovog moto-kluba kojom su nastavili tradiciju pomaganja djeci kojoj je to najpotrebnije.

Kako je istakao Boris Radulović, predsjednik Moto-kluba "Voodoo FreeRiders", ove godine su razveselili mališane iz osam udruženja, među kojima su Udruženje roditelja djece sa malignim oboljenjima "Iskra", Udruženje "Djeca svjetlosti", Udruženje "Nova generacija", Centar "Zaštiti me", Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević", a paketiće su dobila i djeca koja borave na Odjeljenju za dječju hematoonkologiju u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

"Obradovali smo i dječicu ratnih vojnih invalida iz opštine Laktaši, mališane sa poteškoćama u razvoju vrtića 'Marija Mažar' u Banjaluci, kao i pojedine socijalno ugrožene porodice", kazao je Radulović za "Nezavisne".
Prema njegovim riječima, akcija sakupljanja paketića trajala je nešto manje od mjesec dana, te su, kako kaže, uspjeli sakupiti više slatkiša i igračaka nego što su očekivali.

"Mališane smo obradovali na nama specifičan način, i to obučeni kao Djeda Mrazovi na motorima", kazao je Radulović.

Dodao je da ni prolaznici nisu mogli da sakriju oduševljenje na njihov humanitarni defile kroz grad.
"Oduševljenje i osmijesi prolaznika su bili iznenađujući, ali ipak osmijeh i radost ove dječice su nam ispunilli dan i srca", kazao je Radulović.        

Dodao je da su prošle godine prikupili 240 paketića, a da su ove godine nadmašili svoj cilj te prikupili njih 450.
"Ovom akcijom obilježavamo početak tradicije naše ekipe i ona je samo jedna od mnogih koje planiramo da ostvarimo naredne godine", kazao je Radulović.

Istakao je da na ovaj način žele svima poslati poruku da zajedno možemo pomoći onima kojima je pomoć potrebna te da malo našeg vremena i pažnje njima znači mnogo.      

Izvor: Nezavisne novine